Bakan Süleyman Soylu, 2019 seçimini değerlendirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019'da seçimlerinde kendilerine rakip görmediklerini söyledi. Bakan Soylu, "2019'da rakibimiz ve mücadele edeceğimiz unsur, ne muhalif partilerdir ne de rakiplerimizdir. Kendi nefsimizi eğer mağlup edebilirsek, mücadele millet nezdinde devam edecektir. Mücadele kendi içimizdedir. Kendimizi aşmak noktasındadır. Daha iyi bir noktaya gelebilme meselesidir" dedi.

SİYASETE ERDOĞAN İLE BİRLİKTE VEDA EDECEK

Siirt’te çeşitli ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli ziyaretlerde bulundu. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ethem Sancak ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın yer aldığı AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne zaman siyaseti bırakırsa, bende o zaman siyaseti bırakacağım" dedi.   2019 yılında yapılacak seçimlerini değerlendiren Bakan Soylu,  "Bu milletin üzerine biçilmeye çalışılan bir elbiseye, bu milletin kendi elbisesini biçme seçimidir. 2019'da sadece Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bir Cumhurbaşkanı veya bir belediye başkanı veya meclis tablosu çıkarmayacak. Önümüze bir tablo ortaya koyacak özgür, zengin, güçlü bir Türkiye, demokrasiye sadakatiyle, hukukun üstünlüğüne ahdetmiş, gelişen, teknolojisini geliştiren insanlarının yarına öz güvenle bakan bir Türkiye'nin adımına karar vereceğimiz bir seçimin adıdır" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU KARDEŞLİĞE KATKI SAĞLAMADI

“İlk kez bu kadar dağın öteki tarafında bizim kucaklayabileceğimiz ve elimize alabileceğimiz inci tanesine yakınız” diyen Bakan Soylu, “Türkiye'nin bugüne kadar büyük badireler atlattı. Mesele millet meselesidir. 2019'daki seçimler aşıldığı zaman Türkiye'nin bütün ülkelerin önünde saygıyla eğileceği bir konuma gelecektir” dedi. Bakan Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Mesele sen ben meselesi değildir. Mesele millet meselesidir. Biz olmak, davaya sahip çıkma meselesidir. 'Allah bizi nefsimize teslim olmaktan kurtarsın' diye her gün dua etmeliyiz. 2019'da mücadele edeceğimiz unsur, ne muhalif partilerdir ne de rakiplerimizdir. Kendi nefsimizi eğer mağlup edebilirsek mücadele millet nezdinde devam edecektir. Mücadele kendi içimizdedir. Kendimizi aşmak noktasındadır. Daha iyi bir noktaya gelebilme meselesidir. Yoksa bugüne kadar proje üretmeyen, milletin kardeşliğine bir katkı koymayan ne Kılıçdaroğlu'nun ne de bu belediyeleri her biri PKK örgütüne dayanak teşkil eden belediyelerimizi onlara araç haline getiren ve bizi birbirimize düşürebilmek için başka ülkelerin maşası olmaktan hiçbir şekilde imtina etmeyen HDP rakibimiz değildir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine yaptığı açıklamaya ilişkin, "Çıkıp özür dilemesi gerekiyor ama dilemedi. İstanbul'a kadar yürüdünüz, tek bir söz söylemedik. Evlatlarımız, güvenlik kuvvetlerimiz etrafınızda bir tek kuş uçurtmadı. Güvensiz bir ülke olduğu için mi yürüdünüz" dedi. Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğini ve demokrasisini geliştirdiğini belirten Bakan Soylu, Türkiye'nin etrafından oluşturulan ve içerisine çekilmek istenen ateş çemberine de düşmediğini aktardı.
PKK’YI TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL ETMİYORLAR
Terörün dünyada seçim kurtarma malzemesi haline geldiğine işaret eden Bakan Soylu, "Almanya'da yaşıyoruz, Avrupa'daki bazı ülkelerde yaşıyoruz. Türkiye üzerinden seçim propagandalarını yürüten ülkelerin aslında oluşturmaya çalıştıkları nefretleşmenin dünya üzerinde insanlığa çok büyük zarar verdiğini hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. Kendi ülkelerinde başkalarının teröristlerini besleyenlere sesleniyorum, bu geleceğinize karşı en büyük vebaldir. Tarihte bunun benzeri olaylar olmuştur ve ülkeler geçmişlerine bakıp kararlarından utanç duymuşlardır. 2017'de dünya uyuşturucu raporunda, uyuşturucu ticareti yapan terör örgütleri sıralanıyor. Ama içlerinde PKK yok. Bunun gerekçesi sorulduğu zamanda Birleşmiş Milletler raporunda PKK'nın terör örgütü olarak tanımlanmasına ilişkin bir takım sorunlar olduğunu ifade edip, saçma sapan bahaneler ileri sürüyorlar. Adamlar güya PKK'nın terör örgütü olduğuna ikna olmamış. Acaba bizim evlatlarımız dağlarda kimin peşinde operasyon yapıyor. Dün yine aslanlarımızın kanını yerde bırakmadıkları Özalp ilçe başkanlarımızın, Necmettin öğretmenimizin, Eren kardeşimizi, Aybüke kardeşimizin, bebeklerin canına kim kast etti. Ele geçirdiğimiz mağaralardaki silahlar, roket atarlar oyuncak mı? Küçücük çocukları, kızlarımızı dağlara kaçırıp ellerine silah verenler. 15 genç kız bir yerde eşkıya kıyafeti giymişler. Onların yüzlerini okumaya çalıştım, ‘bu çocukları bu duruma kim düşürdü’ diye bakmaya çalıştım. Ben babayım, benim de kızım var. Kendi kusurlarımıza, kabahatlerimize de bakmalıyız. Nerede eksik yaptığımıza, imamın, öğretmenin, kaymakamın, siyasetin ne eksik yaptığına ve bu alçak ve hainlerin bu eksiklerden nasıl istifade edipte nasıl bu kızlarımızı dağa götürme konusunda onları ikna ettiklerini görüp birazda kendimize bakmamız lazım"
İSTANBAL’A KADAR YÜRÜDÜ TEK SÖZ SÖYLEMEDİK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine yaptığı açıklamayı eleştiren Bakan Soylu şunları söyledi: “Bugün Kılıçdaroğlu bir söz söylüyor, hicap duyuyorum söylemekten, utandığımı söylemek istiyorum. Türkiye'nin güvenilir bir ülke olmadığını ifade etmek istiyor. Bugün on binlerce, yüz binlerce, milyonlarca Rus, Alman, İngiliz, Fransız Türkiye'ye tatil yapmak için geliyor. Türkiye güvenilir bir ülke olmadığından dolayımı geliyorlar. Bugün Antalya'daki otellerimiz yüzde yüze yakın dolulukta. Bir güven olmadığından dolayımı geliyorlar. Ne için geliyorlar? Türkiye'yi güvenilir bulduklarından dolayı geliyorlar. Ama bir muhalefet partisinin genel başkanı Alman dergisine Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını eğer ifade ediyorsa bizi bir kaşık suda boğmak isteyenlere mazerettir. Talihsiz bir beyanattır. Çıkıp özür dilemesi gerekiyor ama dilemedi. İstanbul'a kadar yürüdünüz, tek bir söz söylemedik. Evlatlarımız, güvenlik kuvvetlerimiz etrafınızda bir tek kuş uçurtmadı. Güvensiz bir ülke olduğu için mi yürüdünüz. Çanakkale'de kamp yapacaksınız bir dağın tepesinde güvensiz bir ülke olduğu için mi bunu yapacaksınız. Siyaset yapabilirsiniz, eleştirebilirsiniz başımız üstüne. Bize kötü söyleyebilirsiniz ama milletimize ve ülkemize 'kötü' söylemeyin." Sinop'ta, Cizre'de, Çanakkale'de, Samsun'da endişenin değil, sevginin ve kardeşliğin, bayramın ve huzurun yükseldiği bir Türkiye olacağını belirten Soylu, bu idealler ve hayallere hep birlikte kavuşacaklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.