Bekçiler görevde Suçlular kayıpta

Çarşı ve mahalle bekçileri göreve başladı, hırsızlık ve yağma suçlarında büyük bir azalma olduğu açıklandı.

SUÇLAR AZALIYOR

İçişleri Bakanlığı şehirlerin güvenliğinin artırılması kapsamında çarşı ve mahalle bekçileri uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi, huzur ve güven operasyonları ve kent güvenliği yönetim sistemi ile ülke genelinde artan kamera takip sistemi uygulamaları, hırsızlık, yankesicilik, oto hırsızlığı, yağma, kapkaç olayları gibi mal varlığına karşı işlenen olay sayısını ciddi oranda azalmasına neden olduğunu açıkladı.  Şehirlerde alınan üst düzey güvenlik önlemleri sayesinde bu yılın ilk 7 ayında gasp, hırsızlık, yankesicilik, oto hırsızlığı, yağma, kapkaç olayları gibi mal varlığına karşı işlenen olay sayısı,  geçen yılın aynın dönemine göre yüzde 12.5 azaldı.  Bu yıl mal varlığına karşı toplam 348 bin 877olay medyana geldi. Bu olayların yüzde 43’ü aydınlatıldı. Ayrıca 2018 ‘in ilk 7 ayında hırsızlık olaylarından yüzde 20, yağma olaylarında ise yüzde 12’lik bir azalma görüldü. 

OLAYLAR AYDINLANIYOR

Güvenlik güçlerinin ortak çalışmasıyla bu yılın ilk yedi ayında mal varlığına karşı işlenen olaylar,  geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.5 azaldı.  Bu yılın ilk yedi ayında mal varlığına karşı toplam 348 bin 877 olay meydana gelirken,  geçen yıl aynı dönemde meydana gelen olay sayısı ise toplam 398 bin 438 oldu.  Mal varlığına karşı işlenen olayların aydınlatılma oranı ise bu yıl, geçen yılın ilk 7 aylık dönemine göre yüzde 16 arttı.  Olayların yüzde 43’ü aydınlatıldı. 

HIRSIZLIK YÜZDE 30 AZALDI

 Şehirlerde alınan sıkı güvenlik önlemleri,   yağma ve hırsızlık olaylarını da azaldığı ortayla çıktı.  Geçen yılın ilk yedi ayından 7 bin 25 yağma olayı yaşanırken,  bu yıl olay sayısı 6 bin 168 oldu. 2018’de yağma olay sayısında yüzde 12’lik bir azalma yaşanırken,   olayları aydınlatma sayısında ise yüzde 5’lik bir artış oldu.   6 bin 168 yağma olayının yüzde 82’si aydınlatıldı. 2018’in ilk 7 ayında hırsızlık olaylarında yüzde 20’lik bir azalma görüldü. Bu yılın yedi ayında 219 bin 901 hırsızlık olayı olurken,   geçen yıl aynı dönemde toplam 273 bin 995 hırsızlık olayı yaşandı.  Hırsızlık olaylarının yüzde 28’i güvenlik güçlerince aydınlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.