Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirlettik, Rezil ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgedeki ziyaretleri devam ediyor. Dün Sarp Kapısı’nda incelemelerde bulunan Erdoğan ardından AK Parti Rize İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Buradaki konuşmasında turizm odaklı mesajlar veren Erdoğan, Ayder ve Uzungöl vurgusu yaparak bu turizm merkezlerindeki çarpık yapılaşmaya dikkat çekti.

İMARDA YEREL MİMARİ VURGUSU YAPTI

“Şu yapılaşmayı yaparken, ana baba ocağımızı yaparken dedik ki, yerel mimariyle yapalım. Bununla kalmadık, devlete ait yaptığımız inşaatları, okulları vs. onları da yerel mimariyle yapalım dedik. Öyle 4 tane kazık üstüne dik binayı, ondan sonra sel alsın getirsin! Olmaz! Ondan sonra devlet suçlu! Devlet niye suçlu olsun, suçlu sensin!”

AYDER ŞANINA YAKIŞIR HALE GELMELİ

“İl teşkilatında dertleşirken tabi ki yaylaları da konuştuk. Şu andaki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka! Yahu biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Buralar üzerinde devlet olarak da özellikle duracağız ve Ayder'i bu yapılanmayla değil; kentsel dönüşüm, değişimle inşallah, hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz.”

BAKAN SOYLU İLE UZUNGÖL’Ü KONUŞTU

“Bugün aynı şekilde İçişleri Bakanımız Süleyman Bey’le de Uzungöl’ü konuştuk. Aynı değişim, dönüşümü de Uzungöl'de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Bunu yaptığımızda buraya gelip gidenlerin sayısı çok ama çok fazla olur. Rize'de bizim doğru dürüst otelimiz yok. Buralara gelenler nasıl kaçacağım diye düşünüyor.”

MİSAFİRLERİMİZİN GÖNLÜNÜ KIRMAYIN

“Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahribine asla müsaade etmemeliyiz. Misafirlerimizin gönüllerini kıracak hal ve hareketlere meyledilmemeli. Ben bu konuda hemşehrilerime güveniyorum. Gençler bu meselede ilgili mercilere ve hatta şahsıma bilgi vererek sahip çıkmanızı istiyorum. 2019'a çok daha büyük bir gayretle girmemiz lazım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.