DEAŞ'ta 'Hayırlı Sünnet' taktiği

Örgütün, Türkiye'deki sempatizanlarını ve yalnız kurt olarak tabir ettiği kişileri dini değerler üzerinden yönlendirdiğini deşifre eden istihbarat birimleri, örgütün Türkiye'deki eylemleri gerçekleştirecek olan örgüt üyelerine, ‘en hayırlı sünnetlerinden birini yapacaksınız' şeklinde dini değerler üzerinden motive etmeye çalıştığı belirlendi.

İNTERNET ÜZERİNDEN HABERLEŞİYORLAR
İstihbarat birimleri DAEŞ terör örgütünün eylemlerini belirlemek üzere yaptığı çalışmalar çerçevesinde, örgütün Türkiye'deki sempatizanlarıyla ve yalnız kurt olarak tabir ettiği kişilerle akıllı telefon uygulaması üzerinden iletişim sağladığını tespit etti. Örgütün taban genişletme ve uyuyan hücrelerini hayata geçirmek amacıyla sağladığı irtibatta, tüm dünyada eylem yaptıklarını fakat ABD'nin suç ortağı Türkiye'de eylem yapamadıklarını belirten yazışmalar yapıldığı belirlendi. Eylem yapma zamanı geldiği belirtilen yazışmalarda, 'eylemi yapacak ilk kişi, en hayırlı sünnetlerden birini yapmış olacak' şeklinde çağrıda bulundu ortaya çıkarıldı. Hazırlanan rapor İçişleri Bakanlığı'na gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tüm yurtta olası eylemler için polisi alarma geçirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.