Gazilik Unvanı İstedi

15 Temmuz etkinliklerine katılmak için Gümüşhane’ye gelen gazi Vasfi Yılmaz, İstanbul ve Ankara’daki olaylarda Gümüşhaneliler olarak vatanın bölünmez bütünlüğüne 5 şehit, 38 gazi verdiklerini söyledi.

Yılmaz, “Ben Gümüşhane Valimizin ve milletvekilimizin olduğu bir ortamda bu teklifimi onlara sundum. Nüfus oranına vurduğunuz zaman en çok şehit ve gaziyi Gümüşhaneliler olarak bizler verdik, bu nedenle şehrimize ‘Gazi’ unvanı verilmesini teklif edelim.” dedi. Türkiye’de 15 Temmuz’da 250 şehit ve 2 bin 500 gazi verdiklerini söyleyen Yılmaz, “81 il olarak nüfus oranına vurduğumuzda en çok şehit ve gaziyi Gümüşhane olarak bizler verdik. Türkiye geneline bakılınca il merkezi nüfusu 160 bin olan Gümüşhane gibi küçük bir il, 5 şehit, 38 gazi verdi. İl nüfusunun Türkiye nüfusuna oranı yüzde 0,002 olan, il dışındaki vatandaşlarımızla birlikte toplam 800 bin olarak kabul edildiğinde bile ancak yüzde 0,01 olan nüfusumuza karşın 15 Temmuz’da ülkemizin geleceğine sahip çıkan şehit ve gazilerimizin oranı ise yüzde 2. İç güvenlik şehit ve gazilerimiz de çok. En son gencecik bir fidanımız olan öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı toprağa verdik. Bu nedenle milletvekillerimden TBMM’ye teklif verilerek ya da kararname ile Gümüşhane’nin önüne ‘Gazi’ unvanı verilmesini teklif etmeliyiz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.