HAKARETE DAVA SALDIRIYA UZLAŞMA
Trabzon’da doktora hakaret ettiği iddia edilen hastaya dava açılırken, hastayı yaraladığı iddia edilen doktorun hakkındaki dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi.
SAVCI DOSYAYI İKİYE AYIRDI
Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nde 4 Mayıs 2018 tarihinde hastası Aylen G.’yi kovalayarak yaka paça yere indiren Doktor Fazilet Y. hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı, dosyayı ikiye ayırdı. Doktor Fazilet Y.’ye hakaret ettiği iddia edilen Aylen G. hakkında hapis istemiyle dava açılırken, hastayı yaraladığı iddia edilen Doktor Fazilet Y. hakkındaki dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi.
DOKTOR YAŞANANLARI ANLATTI
Hakarete uğradığı gerekçesiyle beyaz kod vererek Aylen G.’den şikayetçi olan Doktor Fazilet Y., “Hastaları muayene ederken, kapıyı açan Aylen G., ‘Bana ne zaman rapor yazacaksın’ diye beni sürekli taciz etti.  Sıra kendisine gelmemesine rağmen odama girerek, raporunu ne zaman yazacağımı sordu. Bende sekreterin yan odada hasta ile ilgili bir işlem yaptığını, geldiğinde yazacağımı söyledim.  Dışarıda bağırarak hastaları galeyana getiriyordu. Dışarı çıkıp ‘bir sorun mu var’ dedim. Tartışmaya başladık. Raporuna yazmayacağımı söyledim. Hakaret etti. Beyaz kod verdim. Kaçmaya başladı. Bende yakalayıp, polise teslim etmek istedim” dedi.
UZLAŞTIRMACI GÖREVLENDİRİLDİ
Soruşturma sırasında doktora hakaret etmediğini ileri süren Aylen G., kendisini yaraladığını ileri sürdüğü doktordan şikayetçi oldu. Reçete ve rapor yazdırmak için sırada beklediğini belirten Aylen G., “Sıranın ilerlememesi ve doktor odasına yarım saat  hasta giriş çıkışı olmadığı için sebebini sordum. İlaç yazdıracağımı söyledim. Bana, ‘Sekreter yok. Sıranızı bekleyin. Çıkan dışarı’ dedi. Dışarı çıktıktan sonra arkamdan geldi. ‘Burada sorun mu var’ diye sordu. Bende sorun olduğunu belirterek, neden hasta almadığını sordum. Bana, ‘Sana ilaç yazmıyorum, raporda vermiyorum’ diyerek bağırdı. Sonra beni kovalayarak yere düşürdü” dedi.
SAVCI HAKARETE HAPİS İSTEDİ
Dahiliye polikliniğinde sıranın ilerlemesi üzerine tartıştığı Doktor Fazilet Y.'ye geri zekalı dediği iddia edilen Aylen G. hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcı,  görevli memura alenen hakaret suçundan bir yıldan iki yıla kadar hapis ve memurluktan men edilme cezası talep etti. Savcı hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Bu arada doktorun işlediği iddia edilen basit yaralama suçu için uzlaştırmacının görevlendirildiği ileri sürüldü.  Devlet memuru olan Aylen G. uzlaşmaya yanaşmazsa doktor hakkında basit yaralama suçundan dava açılabilir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.