İİT Zirvesinden Tarihi Karar! Doğu Kudüs, Filistin'in Başkenti İlan Edildi

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesinin sonuç bildirisinde, Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi. Sonuç bildirisinde, uluslararası topluma Doğu Kudüs'ü Filistin'in işgal altındaki başkenti olarak tanıma çağrısı da yapıldı ve ABD'nin Kudüs kararı kınandı.

"BAŞKENT DOĞU KUDÜS'ü BAŞKENT İLAN EDİYORUZ"

İslam ülkeleri zirvesi İstanbul Deklarasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz. ABD Başkanı'nın kararını en güçlü şekilde reddediyor ve kınıyoruz" denildi.

"ABD YÖNETİMİ BARIŞ SÜRECİNDEKİ ROLÜNDEN ÇEKİLMELİ"

İslam İşbirliği Teşkilatı sonuç birdirgesinde, "ABD yönetimi barış sürecindeki rolünden çekilmeli. ABD geri adım atmazsa, tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır" çağrısı da yapıldı.

İİT'NİN SONUÇ BİRDİRGESİNDE ÖNE ÇIKAN MADDELER:

-Doğu Kudüs'u Filistin'in başkenti olarak ilan ediyoruz.

-Bütün ülkeleri bunu tanımaya çağırıyoruz.

-ABD'nin Kudüs kararını kınıyoruz

-ABD'nin kudüs kararı Filistin halkının haklarına saldırıdır

-ABD barış sürecindeki rolünden çekilmeli

-ABD gerim adım atmazsa tüm sonuçlarından sorumlu olacak

-BMGK'nın harekete geçememesi halinde bu ağır ihlali BM Genel Kurulu'na götürmeye hazırız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvedeki konuşmasında dile getirdiği, "Tüm dünyayı Kudüs'ü Filistin'in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağırma" önerisi, sonuç bildirisine de yansıdı.

İslam ülkeleri, bildiride Doğu Kudüs'e ilişkin kararlarını teyit ederek, uluslararası toplumun çağrıya olumlu yanıt vermesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.