İŞTE TALİMATI VEREN O KATİL

PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız olarak sürerken, PKK/KCK terör örgütü sözde merkez komite üyesi ve askeri sorumlusu Baver / Dersim kod adlı Süleyman Şahin’in Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki teröristlere talimat verdiği ortaya çıktı.İstihbarat birimleri emri verenin 2013 yılında kaçırılan kamu görevlilerini Irak’ın Kuzeyi’nde dönemin BDP’li milletvekillerine teslim eden grubun başında yer aldığını ve 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren terörist olduğunu tespit etti.

BÖLGEMİZDE EYLEM DAHA ETKİLİYMİŞ

İstihbarat birimleri, PKK terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla yaptığı çalışmalar çerçevesinde, terör örgütünü yeni planlarını deşifre etti. PKK/KCK terör örgütünün sözde merkez komite üyesi ve askeri sorumlusu Baver / Dersim kod adlı Süleyman Şahin’in bölgede faaliyetlerini sürdüren örgüt üyelerine eylem yapılması talimatı verdiği ve örgüt üyelerinin biraz aktifleşmesini istediği belirlendi. Teröristin bölgedeki terör örgütü üyelerine geçmiş yıllardaki eylemlerin iyi olduğunu fakat bu yıl daha çok eylem beklediğine ve Karadeniz Bölgesi’nde geçekleşen bir eylemin diğer bölgelere oranla beş-on kat daha çok ses getirdiğini ifade ettiği tespit etti.

SABOTAJ VE SUİKAST EMRİ VERDİ

Baver / Dersim kod adlı Süleyman Şahin’in bölgedeki teröristlere eylem yapacakları hedefleri gösterdi. Sabotaj ve suikast tarzı eylem isteyen Şahin, bölgedeki siyasetçilerin yanı sıra ekonomik alanlara yönelik eylem yapılmasını istedi. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlar doğrultusunda bölge güvenlik birimleri tedbirleri en üst düzeye çıkardı.

TERÖRİSTLER HER YERDE ARANIYOR

Cudi-Zaza kad adlı Mehmet Yakışır ve Rodi kod adlı Levent Dayan’ın etkisiz hale getirilmesinin ardından kaçan 4 teröristin yakalanması için operasyonlar aralıksız olarak sürüyor. İHA ve iz takip köpekleri ile bölgede aranan teröristlerin sığınağa girmiş olma ihtimalini değerlendiren güvenlik güçleri yaralı teröristin kan izlerinin kesildiğini tespit etti.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonTeröristPkk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.