Kurbanlıklar için yeni uygulama Haysag....


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geliştirdiği yeni uygulamaHaySag’, vatandaşların kurban alırken yanıltılmasını engellemeyi hedefliyor

Vatandaş kurbanlık alırken satın alacağı hayvanın türünü, ırkını, cinsiyetini ve doğum tarihi bilgilerini HaySag (Hayvan Sağlığı ve Refahı) ile sorgulayabilecek. ‘HaySag’ akıllı telefon uygulaması ile hayvan hastalıkları hakkında bilgi edinilebilirken, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bilgileri küpe numarası ile sorgulanabilecek. Vatandaşların yanlış yönlendirilmemesi için kurban pazarlarında alınan önlemlerden bir tanesi de HaySag uygulaması oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geliştirdiği yeni uygulama ‘HaySag’, vatandaşların kurban alırken yanıltılmasını engellemeyi hedefliyor. Cep telefonuna yüklenecek bu uygulama ile alınacak kurbanın ismi, boyu, kilosu, cinsi gibi bütün özellikleri öğrenilebilecek. Her Kurban Bayramı’nda yaşanan ve vatandaşların mağdur edilmesine neden olan yanlış hayvan seçimlerini ortadan kaldırmak için başlatılan uygulama için bir cep telefonu veya bilgisayara ihtiyaç duyulacak. ‘HaySag’ isimli mobil uygulamanın cep telefonlarına indirilmesi istenilen bilgilerin öğrenilmesi için yeterli olacak. Hayvanın küpe numarası bilgisayara veya mobil uygulamaya girildiğinde de kurbanlık hayvanın türü, ırkı, cinsiyeti ve yaşı anında görüntülenebilecek. Android telefonlarda, hayvanın aşı durumu da görülebilecek bilgiler içinde yer alacak.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105