Müteahhit Bırakıp Gitmiş...

Müteahhit Bırakıp Gitmiş

Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Harmantepe Yaylası’nda ve içler acısı durumuyla dikkat çeken Harmantepe Şehitliği’nin mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Şehitliğin yapımı için Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyi alan firmanın inşaatta doğa şartlarına uygun malzeme kullanmadığı ve işi bitirmeden bıraktığı ortaya çıktı. Bakanlığın da ilgili firmayı mahkemeye verdiği öğrenildi.

YİKOB Yeni Proje Yapıyor

Şehitliğin daha sonra Millî Savunma Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığına devredildiği belirtilirken Trabzon Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından proje hazırlandığı öğrenildi. YİKOB tarafından Harmantepe Şehitliği’nin yanı sıra Sultan Murat Şehitliği için de yeni bir proje hazırlandığı ve her iki şehitlik civarındaki siperlerin de gün yüzüne çıkarılacağı kaydedildi. TRABZON’UN Köprübaşı ilçesine bağlı Harmantepe Yaylasında 1916 yılında Rus işgalinden kurtulmak için başlatılan savaşta şehit olan 150 er ve 7 astsubay için yaptırılan Harmantepe Şehitlik Anıtı’nın çevresindeki bazı yapılar yıkılmış ve şehitlik adeta harabeye dönüşmüştü. Vatandaşlar da duruma tepki göstermiş ve yetkilileri şehitliğin onarımı için göreve davet etmişti.

Yetkililerin yıllardır şehitliğin Erzurum Garnizonu’na bağlı olduğunu iddia ederek mazeret ürettiğini çıkartılan yeni kararname ile Harmantepe Şehitliğinin Trabzon Valiliğine devredildiğini ifade eden İstanbul Trabzon Federasyonu Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu, “Şehitliğin Trabzon Valiliğine devri gerçekleşti. Yani mazeret kalmadı. Bundan sonra bu konunun sıkı takipçisi olacağız.” Açıklaması yapmıştı.CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, geçtiğimiz yıl Harmantepe Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etmesin ardından şehitliğin bakımsızlığı nedeniyle TBMM’ye İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermişti.

MEĞER ŞEHİTLİK MAHKEMELİK OLMUŞ

İçler acısı durumuyla dikkat çeken ve bu yüzden de eleştirilere neden olan Harmantepe Şehitliğinin mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Şehitliğin yapımı için Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyi alan firmanın inşaatta doğa şartlarına uygun malzeme kullanmadığı ve işi bitirmeden bıraktığı ortaya çıktı. Bakanlığın da ilgili firmayı mahkemeye verdiği öğrenildi. Şehitliğin daha sonra Milli Savunma Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı’na devredildiği belirtilirken Trabzon Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından proje hazırlandığı öğrenildi. YİKOB tarafından Harmantepe Şehitliğinin yanı sıra Sultan Murat Şehitliği için de yeni bir proje hazırlandığı ve her iki şehitlik civarındaki siperlerin de gün yüzüne çıkarılacağı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.