Rüşvet değil hediye almış!

TRABZON’DA hastasından rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan KBB Uzmanı Doç. Dr. E.V., 93 gün sonra cezaevinden tahliye oldu. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkan Doç. Dr. E.V.,  hakkındaki iddiaları reddederek hediye aldığını söyledi. Doktorun kendisinden 2 bin 500 TL istediğini fakat 2 bin TL’ye anlaştıklarını belirten Turgut Yetim ise  “Ameliyatın riskli olduğunu söyledi. Para istedi. Parayı oğlum verdi, saydı ve masanın yanına koydu. Sanığın söyledikleri yalandır. Oğlum bakanlığı arayarak şikâyetçi olmuştur.” dedi. 

Trabzon’da hastasından rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan KBB Uzmanı Doç. Dr. E.V., 93 gün sonra cezaevinden tahliye oldu.

İLK DURUŞMAYI ÇIKTI, İFADE VERDİ

Trabzon’da 27 Haziran 2018’de hastası Turgut Yetim’in oğlu Volkan Yetim’den 2 bin TL rüşvet aldığı iddia edilen Kanunu Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. E.V. çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Hasta yakınından aldığı ve seri numarası alınmış paraları polise teslim ettiği ortaya çıkan E.V. adlı doktorun hakkında rüşvet almak iddiasıyla dava açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Hapis ve meslekten men edilmesi talep edilen doktor E.V., hakim karşısına çıktı.

2 BİN TL’Yİ HEDİYE OLARAK ALMIŞ

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Doç.Dr. E.V.,  hakkındaki iddiaları reddederek, hediye aldığını söyledi. Mahkemede, hastanın oğlunun kendisine geldiğini ameliyat ücretini sorduğu belirten E.V., “Ben kendisini dışarıda yapılan ameliyatların ücreti 2 bin -2 bin 500 TL olarak söyledim. Ben para istemedim. Hastalar doktorlarına hediye getirir. Hastam hediye alamamış, parasını getirdi. Çantayı aldım, yan tarafın koydum. İçinde ne kadar para olduğunu bilmiyordum” dedi. Üye hakimin hastalar ameliyat sonrasında hediye getirmez mi? sorusu üzerine, “Bu bunu bilemem. 2 bin TL olağan bir hediye değildir” şeklinde cevap verdi.

DURUŞMAYA KATILDI, ŞİKAYETÇİ OLDU

Doktorun kendisinden 2 bin 500 TL istediğini fakat 2 bin TL’ye anlaştıklarını belirten Turgut Yetim, “Ameliyatın riskli olduğu söyledi. Para istedi. Parayı oğlum verdi, saydı ve masanın yanına koydu. Sanığın söyledikleri yalandır. Oğlum bakanlığı arayarak, para alıp almadıklarını sordu. Hayır cevabı üzerine, şikayetçi olmuştur” dedi. Turgut Yetim’in oğlu ise bin 600 TL maaşla çalıştığını belirterek, “Parayı aldı, saydı masanın altına koydu. Bende bu sırada kayıt altına aldım. Bu kayıdı savcıya verdim. Biz dışarı çıkınca polisler içeri girdi” dedi. Sanık Vekil Ali Sürmen, izinsiz ses kaydı yapıldığı için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.  Sürmen, aramanın usulsüz olduğunu belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi. Mahkeme, sanığı adli kontrol şartıyla tahliye ederek, duruşmayı ileri bir erteledi. Sanık her cumartesi günü en yakın kolluğa imza verecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.