Şehit ve yaralı askerlerimiz var

Afrin'in kuzeybatı kırsalında yer alan Bülbül-Raco bölgesi arasındaki Bilal Köy'ün karşısında bulunan 1089 rakımlı tepeye dün sabah saatlerinde teröristler sızma girişiminde bulundu. PÖH, JÖH ve korucuların da konuşlandığı tepede çıkan şiddetli çatışmada 22 terörist öldürüldü, 1 terörist yakalandı.

Püskürtüldükten sonra sisli havayı fırsat bilen yaklaşık 100 kişilik terörist grup öğle saatlerinde bu kez tepe bölgesinde kalın beton duvarlarla örülmüş tünellerden çıktı. Teröristler ağır silahlarlar, TOW ve doçkalarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle başlayan ve şehitlerin olduğu çatışmada yaklaşık 20 güvenlik görevlisi yaralandı.

Çatışma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, teröristlerin bulunduğu 1089 rakımlı tepe, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Bu sırada hava desteği ve yaralıların tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de teröristler tarafından saldırıya uğradı. Teröristlerin saldırısında bir helikopter isabet alınca iniş yapamayarak geri çekildi.

F-16'LAR BOMBA YAĞDIRDI

Tünellerden sızarak saldıran teröristlerin ateş noktalarının radarlar ile tespit edilmesinin ardından F-16'lar havalandı. Jetler teröristlerin bulunduğu bölgelere bomba yağdırdı. Bombardımından sonra bölgeye inen helikopterler durumu ağır olan yaralıları alarak Hatay ve ilçelerindeki hastanelere getirdi. Durumu hafif olan yaralılar ise araçlarla sınır hattına taşındı ve ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.