Trabzon’a 3 yeni tabiat parkı

Trabzon’u 3 yeni Uzungöl kazandırma amaçlı planlanan "Tabiat Turizmi Toplantısı" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başkanlığında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla yapıldı. Kadıralak Yaylası, 223. Tabit Parkı olarak ilan edilirken Araklı’nın Pazarcık Mesire alanı da tabiat parkı olması için teklif yapıldı. Toplantıda Hıdırnebi Yaylası’nın Tabiat Parkı yapılması için de çalışma başlatıldı. 
DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Bakanlar Eroğlu, Soylu ve Bak’ın yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurumların müdürleri katıldı.
Toplantıda Trabzon’da Uzungöl’ün yanı sıra 3 yeni Uzungöl benzeri turizm merkezi oluşturulması için fikir alışverişinde bulundu. Proje kapsamında Tonya’nın Kadıralak Yaylası Türkiye’deki 223. Tabiat Parkı olarak ilan edilirken, Araklı’daki Pazarcık Mesire Alanı da Tabit Parkı yapılmak üzere teklif edildi. Ayrıca Akçaabat’ın turizm merkezlerinden biri olan Hıdırnebi Yaylası’nın da Tabiat Parkı yapılması için çalışma başlatılmasına karar verildi.
SALİH CORA'NIN HAYALİ GERÇEK OLUYOR
Kadıralak Yaylası'nın tahrip edileceğine dair ortaya atılan iddialar Tabiat Parkı ilan edilmesiyle son bulurken Trabzon'un Tonyalı milletvekili Avukat Salih Cora geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Kadıralak Yaylası'nın daha hassas ve korunaklı bir alan olması için uğraşıyoruz. Hayalim orada doğanın bozulmaması için bir tabiat parkı oluşturmak.” demişti. Milletvekili Cora'nın Kadıralak tespitleri üzerinden çok zaman geçmeden doğru çıkması eleştileri tamamen bertaraf ederken “hayalim” dediği projenin gerçekleşecek olması hemşehrilerince takdirle karşılandı.
Toplantıyı değerlendiren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Kadıralak Yaylası’yla ilgili hayalinin gerçek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Kadıralak Yaylası Trabzon’un tabiat parklarından biri ilan edildi. Trabzon’un Tonya İlçesine bağlı Kadırak Yaylası, hem sit alanı hem de tabiat parkı özelliğini koruyacağı; içerisinde yürüyüş alanlarının ve orman köşklerinin bulunacağı ayrıca gölet projesinin de yer alacağı önemli bir turizm destinasyonu olacak. İlerleyen zamanlarda orada Veli Tepesi'nden Tonya'ya bir teleferik projesi de düşünülecektir.” diye konuştu.
HIDIRNEBİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILIYOR
Toplantıya katılan isimlerden biri olan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Toplantıda ‘İkinci Uzungöl neresi olacak?’ olacak diye bir soru geldi. Biz de Hıdırnebi’yi önerdik. Hıdırnebi’de şu anda mevcut olan bir gölet var. Bu göleti daha da büyüteceğiz. İmarı ve gelişmesi anlamında ne gerekiyorsa yapılacak. Gerekli planlamalar yapılarak Hıdırnebi’nin turizmi hizmeti daha da artırılacak. Hem yerli hem de yabancı turistin gözdesi olacak. Uzungöl’e alternatif bir merkez haline gelecek. Hıdırnebi’nin Karadağ Yaylası ve o havzada bulunan yaylalarla irtibatı da sağlanacak. Yine Simba Yaylası da gündeme geldi. Orada da bir turizme yönelik gölet yapma düşüncesi var. Bunun projesi hazırlandı. O bölge de böylece turizm anlamında gelişecek. Atılan adımlar çok güzel. Emeği geçen bütün bakan ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
SİS DAĞI YAYLASI DA ÖNERİ OLARAK GELDİ
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da turizm merkezi yapılması anlamında Sis Dağı Yaylası’na gölet yapılmasını önerdiklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.