Çöpün Kahrını Ortak Çekiyorlar

Katı Atık Depolama Tesisinin maddi yükünü Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Rize Belediye’sinin ortaklaşa çektiği ortaya çıktı. Rize Belediyesi aylık ortalama 400 ila 500 bin TL arasında bir ücret öderken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de ayda 1 milyon TL civarında ödeme yaptığı öğrenildi.

İKİ İLE HİZMET VERİYOR

Trabzon’un Araklı içesine bağlı Taşönü Mahallesi'nde 243 dönüm üzerine kurulan, Trabzon ve Rize İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) sorunsuz ve kesintisiz çalışmaya devam ediyor. Kurulan işletme, ayrıştırma, geri kazanım, atıktan türetilmiş yakıt, ısı ve elektrik üniteleri ile düzenli depolama sahası ve atık su arıtma tesislerinden oluşuyor.

SORUNSUZ ÖDEME YAPILIYOR

Birliğe belediyeler tarafından ödenen ücretlerde ortaya çıktı. Birlik üyesi olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi aylık ortalama 1 milyon TL civarı ödeme yaparken Rize Belediyesi ise 400 ila 500 bin TL arasında bir ödeme yapıyor. Rize Belediyesi ayrıca geciken ödemelerini de kamu satışlarından elde ettiği gelirlerden ödediği öğrenildi. Her iki belediyenin de şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde ücretlerini ödediği belirtildi. 

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİYORUZ

Ayrıca çöp tesisinden elde edilen 12,8 megavat/saat ile 45 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Bu elektrik ise iki belediyenin arasında ödenen paralara göre bölüneceği belirtildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin nüfus oranıyla Rize kentine göre iki katı olduğundan dolayı ödenen ücretinde Rize Belediyesi’nin ödediği ücretin iki katı olduğu ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.