Karadeniz perakende zirvesi

Altunbilek, Yomra ilçesindeki bir otelde organize edilen "Karadeniz Perakende Zirvesi"nin açılış bölümünde yaptığı konuşmada, perakende sektörünün bugününü tartışmak ve yarınını şimdiden şekillendirmek için 20 yılı aşkın süredir Türkiye'nin farklı illerinde perakende konferansları gerçekleştirdiklerini belirtti.
Türk gıda perakendeciliğinin son 20 yılda büyük mesafeler kaydettiğini vurgulayan Altunbilek, yerli ve yabancı sermayeli perakende zincirlerinin bu süreçte önemli başarılara imza attığını ifade etti. Altunbilek, federasyonun, üyeleri olan yerel perakendecilerle birlikte sektördeki bu değişimin, dönüşümün, gelişmenin önemli bir parçası olduğuna işaret ederek, "Federasyon olarak Türkiye genelindeki 334 üyemiz, 3 bin 478 satış noktamız, 67 bin çalışanımız ve 2 milyonu aşkın metrekare alanımız ile sektörümüzde çok önemli bir gücü temsil ediyoruz." dedi.

Altunbilek, gıda fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
"Gıda fiyatlarındaki artış yakın geçmişte hükümetimizin de gündeminde yer aldı ve sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile fiyat artışları yakın markaja alındı. Federasyon olarak gıda fiyatlarının düşürülmesi için önlem alınması yönünde hayata geçirilen bu girişimden büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm yatırımımızı bu ülkeye yapıyor, önemli oranda istihdam sağlıyor, müşterilerimizin aile bütçesini düşünerek raflarımızda satışa sunduğumuz yerel markalarla yerel ekonominin canlanmasına destek veriyoruz. Yerel perakendeciler olarak gıda fiyatları artışlarında tabiri yerindeyse günah keçisi olarak bizlerin olmadığı, tüketicilerimizin alışveriş sepetlerini daha ucuza doldurabilmeleri için hükümetimizce bizlere verilecek görevler her ne ise yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.