YER ALTINA EV KURDULAR

Trabzon’da Karadeniz Açılım Gurubu üyesi teröristlerin oluşturduğu bir sığınaak ele geçirildi. Terör örgütünün kış üstlenmesine geçmeden önce belgede arama tarama faaliyetlerini sürdüren birliklerin bulduğu sığınağın 12 metre kare alanında olduğu içerisinde banyo ve tuvalet bulunduğu belirlendi.

HELİKOPTERLİ OPERASYON

Trabzon Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerin yanı sıra JÖH ve JOPER timleri, Şehit Başçavuş Ferhat Gedik operasyonu kapsamında Tonya İlçesi Kalınçam Mahallesi Budamişkiye Yaylası Aksar Mevkiinde 50 metre arayla bir sığınık ve bir depo buldu. 5 komando timi, 3 JOPER ve 2 JÖH timinin yanı sıra 5 kobra aracı ve bir helikopterin katıldığı operasyonda ele geçen sığınağın küçük bir evi andırdığı ortaya çıktı. İçerisinde soba, battaniye, mutfak malzemesi bulundu. Kar sularının eritilerek sığına kadar uzanması sağlayan bir istemi olduğunu ortaya çıkan jandarma, 50 metre mesafede de bir depo ele geçirdi. Yaşam malzemelerinin yanı sıra ele geçirilen çok sayıda örgütsel dokümanın incelemeye alındığı öğrenildi.

TERMAL PANÇO BULUNDU

Sığınak ve depoda yapılan aramalarda 58 farklı yaşam malzemesi bulundu Termal kameralara yakalanmamak için sığınakta termal panço bulan jandarma birlikleri, sığınağın girişin 50 santimetre çapında olduğu belirlendi. Sığınak ve depoda Soba, radyo, şemsiye, pil, halı, telsiz, konserve, pil, yer sofrası, gaz lambası, battaniye, tencere, çaydanlık, üçlü ocak, ayakkabı, dış fırçası, hamur mayası, çatal kaşık, sabun ve şampuan ele geçirildi. Operasyonların bölgede devam ettiği, eski gruptan tek kalan ve bölgedeki sığınakları bildiği belirlenen İranlı KAWA kod adlı teröristin sağ olarak ele geçirilmesi için çalışmaların aralıksız olarak sürdüğü öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.