BAŞARISIZLIĞA KILIF BULDU

Seçmen böyle istedi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon ziyareti, Ankara’daki bakanlık ziyaretleri, 24 Haziran seçimleri, 6. Olağan Büyük Kongre ve yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 24 Haziran’daki oy düşüşüyle ilgili soruyu cevaplandıran Revi, “Bu seçmenin tercihi, biz çalışmalarımızı yaparız tercihi seçmen yapar. Sanki Trabzon’da büyük başarısızlık var gibi bir hissiyat oluştu. Türkiye genelinde 10.,Büyükşehirlerde 4. sıradayız. Bölgede oy kaybı az yaşanan iller arasındayız.” dedi.Başarısızlığını kılıf bulan Revi, yaptığı çalışmaları anlatarak seçmeni suçladı, kendini savundu. 

ÇOK ÇALIŞTIKLARINI SÖYLEDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 6. Büyük Olağan Kongresinin 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirileceğini hatırlatan Revi, “AK Parti, Türkiye’ye hizmet etmeyi ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle, bir demokrasi şöleni içerisinde kongresini yapacaktır.  Bizler, 18 Ağustos Cumartesi Günü bütün teşkilatlarımızla birlikte Ankara kapalı Spor Salonunda olacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan İle birlikte yorulmadan, bir an bile duraksamadan büyük bir azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İstikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize verdiğimiz sözü tutarak, Türkiye’yi lider ülke yapma hedefimize, kararlılıkla yürüyeceğiz. Aziz milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemek için yapılan tüm girişimler, adı her ne olursa olsun, hangi mecrada yapılırsa yapılsın, milletimizin kararlı ve dik duruşu, Ak Parti kadrolarının azmi ve gayreti ile boşa çıkacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye, çocuklarımıza borcumuzdur.” dedi.

'TRABZON SEÇMENİ PARTİMİZİ TERCİH ETTİ'

Konuşmasına genel seçim değerlendirmesi yaparak devam eden Revi, “24 Haziran seçimleri için en çok üzerinde durduğumuz vurguladığımız şey seçimlere katılım gösterilmesi yönündeydi. En yüksek katılım oranlarından biriyle gerçekleştirdik. 300 sandığı ziyaret ettik. Çok güzel atmosferde seçim gerçekleştirmiş olduk. Trabzon’da bizim hedefimiz belliydi. Daha önce paylaşmıştık. 6-0 hedefimize ulaşamadık ama Türkiye geneline baktığımızda Trabzon seçmeni partimizi tercih etti. Trabzon, Türkiye genelinde en fazla oy aldığımız bölgede bulunuyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de oy düşüşü yaşandı. Trabzon seçmeni, Cumhurbaşkanımız lehinde yüzde 70 civarında bir oy tercihi yaptı. Cumhurbaşkanımızı ‘Başkan’ yapma yolunda Trabzon’umuz önemli bir destek verdi. Sıralamaya göz attığımız zaman Büyükşehirler arasında 6. sırada, Türkiye genelinde 17. sıradayız. Parlamento seçiminde ise oy oranımız daha düşük ama sıralamada daha iyi noktadayız. Türkiye genelinde toplamda 10. sıradayız, Büyükşehirler arasında ise 4. sırada yer almaktayız. Aslında Trabzon seçmeninin bize verdiği oy oranı yüzde 56,1. Fakat yurt dışı oyları ilave olunca bu oran yüzde 55,9’a geriledi. Hem sandığa giden hem de bizi tercih eden tüm seçmene teşekkür ediyoruz.” dedi.

TRABZON’DAKİ OY DÜŞÜŞÜNÜN SEBEPLERİ

Revi, ‘Seçimlerde 1 milletvekili kaybettiniz ve oy oranı azaldı. Bunun analizini yaptınız mı, yapıyor musunuz? Size göre bu başarısızlığın nedenleri nedir?’ şeklindeki bir soruya ise, “Seçimlerin analizini yaptık. 2 hedefimiz vardı. Birisi Genel Başkanımızı ve Cumhurbaşkanımızı, Başkan yapmaktı. Diğeri 6 milletvekilliğini hedefledik. Bütün seçimleri değerlendirdik. 24 Haziran’da iyi bir kampanya yürüttük. Yapılması gerekenlerin tamamını yaptık. Seçmenin tercihini de kabullenmek durumundayız. Bunu da analiz etmek durumundayız. Türkiye genelini de bölgeyi de verdim ama bu bizim için mazeret değil. Örnek olsun diye söylüyorum. Rize bizden daha fazla düşüş yaşadı ama 3-0’ı gerçekleştirdik. Milletvekilliğinde birinci sırada Rize, ikinci sırada Gümüşhane yer aldı. Ama hem Rize’de, hem Gümüşhane’de düşüş bizden fazla yaşandı. Bayburt’tada bizden fazla düşüşyaşandı. Bu seçmenin tercihi, biz çalışmalarımızı yaparız tercihi seçmen yapar.5 milletvekilliği kazandığımızda üstün bir başarı elde ettik ama o zamanda hedefimiz 6 milletvekiliydi. Sanki Trabzon’da büyük başarısızlık var gibi bir hissiyat oluştu. Tekrar ediyorum biz Türkiye genelinde 10. sıradayız ve Büyükşehirlerde 4. sıradayız. Bölgede oy kaybı az yaşanan iller arasındayız.” cevabını verdi.

ANKARA’DAKİ BAKANLIK ZİYARETLERİ

Ankara’da bakanlıklara yaptığı ziyaretleri değerlendiren Revi, “Bakanlar kurulunda Trabzonlu bakan sayısı dikkat çekti. Tüm bakanları ziyaret edeceğiz ama öncelikli olarak Trabzonlu bakanlarımızı ziyaret etmek istedik. Bunun için 80 kişilik bir ekiple Ankara’ya gittik. Bakanlarımız sadece Trabzonlu olmaları sebebiyle Trabzon’un bakanları değil. Tüm Türkiye’nin bakanları. Trabzon’un sorunlarını biliyor olmaları bizim için bir avantaj. Ankara’ya proje ve sorunlar noktasında hazır vaziyette gittik. Yaptığımız ziyaretlerde Trabzon’un meselelerini de konuştuk.” diye konuştu.

TRABZON BRİFİNGİ NEDEN İPTAL OLDU?

Trabzon’la ilgili belediyedeki brifingin neden iptal olduğu yönündeki soruları da cevaplandıran Revi, “Daha sonra Cumhurbaşkanımızın ziyareti oldu. Son bir yıl içinde şehrimizi 4 kez onurlandırmış oldu. Belediye binası önünde toplanan Trabzonlular Sayın Cumhurbaşkanımızı bağrına bastı. Bu bile Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon hassasiyetini ortaya koymaktadır. Trabzon’un meselelerini hem alanda, hem Zorlu Grand Oteldeki Danışma Meclisinde hem de Ramada’daki STK buluşmasında konuştuğumuz için Trabzon Büyükşehir Belediyesindeki brifing kısmı iptal oldu. Şehrimizle ilgili bütün meseleleri Cumhurbaşkanımıza arz ettik.” şeklinde konuştu.

BAYRAM SONRASI YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI HIZ ALACAK

Yerel seçim çalışmalarını 1 Eylül’de hızlandıracaklarını belirten Revi, “Hafta sonu Ankara’da seçim işleri başkanlarının toplantısı vardı. Kurban Bayramı sonrası yerel seçim çalışmalarını hızlandıracağız. 1 Eylül’den sonra çalışmalarımızı hızlandırarak yerel seçimlere hazır olacağız. Orada da iyi sonuçlar alacağımızdan eminim. Biz parti olarak seçime hazır durumdayız. AK Partimizin böyle bir dinamizmi var. Hedefimiz hem Trabzon Büyükşehir Belediyesini hem de 18 ilçe belediyesini kazanmaktır.” dedi.

FINDIK FİYATLARI

Fındık fiyatıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Revi, “Cumhurbaşkanımız 13 Haziran’da burada gerçekleştirdiğimiz mitingde fındık konusunu gündeme getirdi. Bizim Ankara ziyaretimizde konuştuğumuz konulardan biri de buydu. Hatta bir başka konuştuğumuz konu vardı. Esiroğlu’ndaki fındık fabrikasının geçici süre faaliyetini durdurmasını da konuştuk. Bu konu sadece Trabzon teşkilatı olarak Trabzon STK’ları olarak gündeme getirdiğimiz bir konu değil aynı zamanda Ordu, Giresun, Batı Karadeniz Milletvekillerinin de gündeme getirdiği bir konu. Burada da konuşuldu. Fındığın emanete bırakılması, bir süre elde tutulması fiyatın aşağı düşmesinin en önemli sebeplerinden birin olarak gösteriliyor. Bunu hem TTB, hem de odalar söylüyor. TMO’nun alımlara başlamaması da bir neden olarak gösterilebilir ama fındığın emanete bırakılması hızlı bir şekilde pazara indirilmesi olumsuz şekilde etkiliyor. Takip ettiğimiz konu. Ankara’ya gittiğimizde yeniden bu konuyu konuşacağız.”

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞINDAKİ ÇALIŞMALAR

Kaşustü dal-çık kavşağındaki çalışmaları da değerlendiren Revi, “Kaşüstü’nde 4 şerit; 2 geliş 2 gidiş olarak kesintisiz akıyor. Sadece sayfanın bir tarafına değil diğer tarafına da bakmak lazım. Trabzon hiç bu kadar yoğun olmamıştı. 20 bin kiralık araç ve her yıl trafiğe yeni giren 10 bin araçtan bahsediliyor. Yomra’da çalışmalar devam ediyor. Hızlı bir şekilde bitirilmesi gerekiyor. Ciddi bir kaynak aktarıldı. Belki ara ara duraksamalar yavaşlamalar oldu ama işi yapan firma yoğun şekilde çalışıyor. Bu sezona maalesef yetişmedi ama kısa sürede tamamlanıp inşallah önümüzdeki sezona yetişmiş olur.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonAk Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.