CHP İl Başkanı Uzun'a sert tepki

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, düzenlediği basın toplantısında Günebakış gazatesine yönelik söylemleri tepki çekti. Basın toplantısında yine günebakış'ı hedefine koyan Uzun, yazılanlmara cevap vermek yerine tehdit etmeyi tercih etti. İzmir eski Milletvekeli Birgül Ayman Güler'in Kastamonu'da yaptığı konuşmasında 'CHP olarak FETÖ ile seçime beraber girdik' söylemlerini unutan ve 'HDP'yi desteklemiyoruz' sözlerini bir türlü sarf edemediği için günebakış gazatesi tarafından eliştirilen CHP İl Başkanı Uzun, gazeteyi maalesef gazeteciler cemiyetinden tehdit etti. Bu uçaklama karşısında suskun kalmayacaklarını belirten Trabzon Gazatecelier Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ilk tepki gösteren isim oldu.

İŞTE KÜÇÜK'ÜN AÇIKLAMASI

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti lokalinde yapmış olduğu basın açıklamasının son bölümünde gazetemiz Karadeniz'den Günebakış'ı hedef olan tehdit içerikli eleştirel söylemlerde bulundu. Sayın CHP İl Başkanı Güzide Uzun, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir gazeteyi eleştirebilir. Bu ifade özgürlüğüdür. Ancak tehdit edemez. Bu tehdit bu haliyle tüm basın kuruluşlarına yapılmış demektir. Cemiyet olarak bunu asla kabul etmemiz mümkün değildir. Kendilerinin ifade özgürlüğüne nasıl saygı duyuyorsak, onlarda basın özgürlüğüne saygı duymak zorundadır. Partililerin, hele hele ana muhalefet partisinin İl Başkanı görevinde olanların da, görevi asla hedef göstermek olmamalıdır"

Anahtar Kelimeler:
ChpIzmirGazeteErsen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.