CHP'li Kaya'dan Sümela zammına tepki!

Tadilat gerekçesiyle 5 yıldır kapalı olan Sümela Manastırı’nın giriş ücretlerine 5 katı zam yapıldı. 10 liradan, 50 liraya çıkarılan giriş ücreti zammına tepki gösteren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Ne yapılmak isteniyor? Amaç ne? İnsanlara Trabzon'a gelmeyin mi denmek isteniyor? Böyle bir fiyat artışı olur mu? Bırakın turizmcilerimiz ve esnaflarımız bir nefes alsın, biraz iş yapsınlar, kaçırmayın gelen ziyaretçileri” dedi. Trabzon’un, turizmde önemli noktalarından biri olan Sümela Manastırı’nda 2. Etap Restorasyon çalışmaları tamamlandı. 3. Etap Restorasyon çalışmaları devam eden Sümela Manastırı’nda yeni bir gelişme yaşandı. Manastıra giriş ücreti, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 10 TL’den 50 TL’ye çıkarıldı. Yaklaşık 5 yıldır kapalı olan Manastırın giriş ücretinin bu şekilde yükseltilmesine turizmcilerden, Maçka esnaflarından ve manastırı gezmeye gelen vatandaşlardan tepkiler yükseldi.

Bu tepkilere kulak veren CHP Milletvekili Kaya şunları söyledi:  “Trabzon'umuzun ve Maçka ilçemizin en önemli turizm merkezlerinden Sümela Manastırı tadilat gerekçesiyle 5 yıldır kapalıydı. Bir yandan tadilat bir yandan korona salgını kıskacındaki turizmcilerimiz ve esnaflarımız bu nedenle büyük sıkıntılar yaşadılar. Yıllardır iş yapamadılar, çok zor durumda kaldılar. Tam işler düzeldi, manastır açıldı, iç turizm canlanır, turizmcilerimiz ve esnaflarımız bir nebze nefes alır diye düşünürken, Sümela Manastırı’na giriş ücretlerinin 10 liradan 50 liraya çıkarıldığını duyduk. 1 kişi 50 TL, 5 kişilik aile 250 TL. Pandemi döneminde olacak iş mi bu?”

İNSANLARA TRABZON'A GELMEYİN Mİ DENMEK İSTENİYOR?

“Ne yapılmak isteniyor? Amaç ne? İnsanlara Trabzon'a gelmeyin mi denmek isteniyor? Böyle bir fiyat artışı olur mu? Biraz makul olun, mantıklı olun! Beceriksizliğiniz yüzünden manastır zaten beş yıldır kapalı kaldı.  Turizmcilerimiz ve esnaflarımız büyük sıkıntılar yaşadı. Bırakın bir nefes alsın, biraz iş yapsın bu insanlar. İl Kültür Müdürlüğünü ve bu kararda etkisi olan tüm yetkilileri bu fahiş fiyat artış kararını tekrar gözden geçirmeye ve Sümela Manastırı’na giriş fiyatlarını makul bir seviyeye çekmeye davet ediyorum.” 

ACENTELER VE TUR ŞİRKETLERİ DE KARARA TEPKİLİ

“Dış turizmde neredeyse hiç hareketlilik yok. İç turizmde ise kısmen bir hareketlilik var. Bu zam kararıyla, bu hareketliliği de kaybedeceğiz. Bu zam kararından bölgemizin turizm ve seyahat acenteleri de olumsuz etkilenmiştir. Zam kararı önceden duyurulmuş olsaydı, seyahat acentelerimiz müşterilerine bilgi verir, buna göre fiyatlandırma yapardı. Pandemi sürecinde Sümela Manastırı giriş ücreti fiyatına zam yapılması, hem acentelerimiz hem de bölge turizminin menfaati anlamında doğru bir adım olmamıştır.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.