İŞTE 14 İLİN ADAYLARI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin aday göstereceği 14 ismi daha açıkladı. Erdoğan, daha önce de partisinin 60 adayını kamuoyuna tanıtmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda her seçim döneminde sokakların parti bayrakları ve afişlerle donatıldığını belirterek "Bunu artık terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir kampanya yürüteceğiz. Belirlenen saatler dışında asla otobüs dolaştırmayacağız" dedi. Partisinin dijital ortamda yürüttüğü propaganda faaliyetlerine ağırlık vereceğini belirten Erdoğan, "Şahsımın Twitter'da takipçi sayısı 13.5 milyonu geçti. Dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Görüntülenme sayımız 12 milyonu geçti" diye konuştu.Cumhur İttifakı'nı karalamayacak şekilde çalışacaklarını belirten  Erdoğan, "Bu millet bizi seviyor, biz de milletimizi seviyoruz" görüşünü dile getirdi. Daha önce 60 ismi kamuoyuna tanıtan Erdoğan, sözlerinin devamında partisinin 14 adayının daha belli olduğunu duyurdu. Bu arada AK Parti tarafından Ağrı için aday gösterilen Savcı Sayan, 1996-2000 yılları arasında CHP'de il ve ilçe gençlik kollarında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliği görevlerini üstlenmişti. Sayan, kamuoyunda eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yakın bir isim olarak biliniyordu.

Erdoğan, bu isimleri şöyle sıraladı: ​

Ağrı: Savcı Sayan

Aksaray: Evren Dinçer

Bilecik: Nihat Can

Erzincan: Cemalettin Başsoy

Edirne: Koray Uymaz

Iğdır: Adil Aşırım

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kars: Ensar Erdoğdu 

Kırşehir: Yaşar Bahçeci

Kütahya: Ahmet Sami Kutlu

Siirt: Ali İlbaş

Tunceli: Gökhan Arslan

Van: Necdet Takva

Zonguldak: Ömer Selim Alan



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.