İkinci şans

9 yıldır böbrek hastası olan Hamdi Yaşar, beyin ölümü gerçekleşen hastadan yapılan böbrek nakliyle yeniden yaşama tutundu. Gümüşhaneli 46 yaşındaki Hamdi Yaşar, 9 yıldır böbrek hastası olarak yaşamını idame ettiriyordu. 6 yıldır nakil bekleyen ve günde 4 defa periton (karın boşluğundan yapılan tedavi) diyalize giren Yaşar, geçirdiği beyin kanaması sonrası beyin ölümü gerçekleşen hastadan yapılan böbrek nakliyle yeniden yaşama tutundu. Beyin ölümü gerçekleşen T.Y.’nin nakil için uygun olan böbrekleri Trabzon’da böbrek nakli bekleyen iki hastaya nakledildi. Hamdi Yaşar’a ve zihinsel engeli bulunan genç bir kıza nakil edilen böbrekler sayesinde iki kişi yeniden yaşama tutundu. 

6 YILDIR NAKİL İÇİN SIRADAYDIM

2008’den beri böbrek hastası olduğunu belirten Hamdi Yaşar, 6 yıldır nakil için sırada beklediğini ifade etti. Yaşar, “Farabi’den aradılar ve böbrek çıktığını haber verdiler. Nakil işlemleri için hemen hastaneye çağırdılar. Gümüşhaneliyim ama Trabzon’da Konaklar Mahallesi’nde ikamet ettiğim için hemen yarım saat içerisinde hastanede oldum. İşlemleri başlatarak ön hazırlıkları yaptılar. Böbreklerin buraya nakil edilmesi zaten 8-9 saati bulmuştu. Onlar gelene kadar benim işlemlerim de bitmiş oldu. 2 böbrek için hastaneye 4 kişi çağrılmıştı. Biri de çok şükür bize nasip oldu. 9 yıldır günde 4 defa periton diyalize giriyordum. Bunca yıldır çektiğim sıkıntılardan bu nakille inşallah kurtulmuş olacağım. Bundan sonra diyalize girmeyeceğim için çok mutluyum.  İnsanların organ nakli konusunda daha duyarlı olmasını istiyorum ve bağışta bulunan aileye çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105