Trabzon'da 3 mega 2018'i bekliyor

TRABZON’UN 3 mega projesi olan İkinci Devlet Üniversitesi, Şehir Hastanesi ve Erzincan-Trabzon Demir Yolu için 2018 yılı kritik viraj olarak öne çıkıyor. Hâlen TBMM’de bekleyen ikinci devlet üniversitesinin 2018 yılında kurulması beklenirken, şehir hastanesinin de 2018 yılında ihale edilmesi bekleniyor. Yine Trabzon’un 80 yıllık hayali olan Erzincan-Trabzon Demir Yolu’nun ihalesinin de 2018 yılında yapılacağı ve 2023 yılına kadar bitirileceği Başbakan Binali Yıldırım tarafından ilan edilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mega projeleri yakından takip ediyor. TRABZON’UN 3 mega projesi olan İkinci Devlet Üniversitesi, Şehir Hastanesi ve Erzincan- Trabzon Demiryolu için 2018 yılı kritik viraj olarak öne çıkıyor. Halen TBMM’de bekleyen İkinci Devlet Üniversitesi’nin 2018 yılında kurulması beklenirken, Şehir Hastanesi’nin de 2018 yılında ihale edilmesi bekleniyor.  Yine Trabzon’un 80 yıllık hayali olan Erzincan- Trabzon Demiryolu’nun ihalesinin de 2018 yılında yapılacağı ve 2023 yılına kadar bitirileceği Başbakan Binali Yıldırım tarafından ilan edilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mega projeleri yakından takip ediyor. Trabzon’a yapılması planlanan ve Yüksek Planlama Kurulu’na sunulan Trabzon Şehir Hastanesi’nin 2018 Sağlık Bakanlığı Yatırım Programına alınması için Defterdarlığın onayı bekleniyor.

Konuyla ilgili resmi yazı Trabzon Defterdarlığı’na ulaşırken böylece 1100 yataklı hastanenin Akyazı’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanına yapılması kesinleşmiş oldu. Şehir Hastanesi’nin 2018 Yılı Yatırım Programına girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Trabzon’a kurulması planlanan İkinci Devlet Üniversitesi de 2018 yılına kaldı. Üniversitenin bütün herşeyi hazır. Ancak tarih sorunu nedeniyle 2017 yılında TBMM tarafından onaylanmadı ve halen burada bekliyor. Bir aksilik çıkmazsa İkinci Devlet Üniversitesi de 2018 yılında onay alarak kurulacak. Erzincan Gümüşhane Trabzon Demiryolu ise 2018'e ertelenmişti ... Ulaştırma Bakanlığı’nın 'Yapım ihalesi 2018'de olacak' açıklamasının ardından Trabzon’a gelen Başbakan Binali Yıldırım ise, “Demiryolu, Atatürk'ün vasiyetiydi. O vasiyeti biz gerçekleştireceğiz. Trabzon - Erzincan demiryolu hattını 2023'e kadar yapacağız ya da yapımına başlayacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.