Zorluoğlu iddialara cevap verdi

Murat Zorluoğlu, kayınbiraderi ile ilgili iddialara yanıt verdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sözcü gazetesinde yer alan habere cevap verdi. “CHP’li başkan kayınbiradere üç görev verse…” başlığıyla yayımlanan köşe yazısında yer verilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bahse konu köşe yazısında adı geçen Zülfü Turan, Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yapmaktayken, tayinle (naklen geçiş) belediyemiz personeli olmuştur. Turan, belediyemizde daire başkanı kadrosundadır ve özel kalem müdürlüğü görevini, asaleten yeni bir özel kalem müdürü atanana kadar vekâleten yürütmektedir. Ayrıca Turan, mevzuat gereği özel kalem müdür vekilliği görevinden ilave bir ücret almamaktadır” dedi. Zülfü Turan’ın belediyenin Turkuaz ya da başka şirketinde kesinlikle yönetim kurulu üyeliği bulunmadığının altını çizen Başkan Zorluoğlu, daire başkanı Turan’ın belediyeden ya da bağlı her hangi bir kurumundan da herhangi bir adı altında herhangi bir ödeme almadığını kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zülfü Turan’a, belediyede 3 görev birden verildiği iddiasının kesinlikle doğru olmadığını belirterek, “Yazıda adı geçen personelimiz sadece daire başkanlığı maaşını almakta ve herhangi bir yönetim kurulu üyeliği de bulunmamaktadır. Öte yandan, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinde, yönetim kurulu üyelerine, Yüksek Planlama Kurulunca belirlenen sınır içerisinde ücret ödenmektedir” ifadelerini kullandı. Yeni başkan, kayınbiraderi Zülfü Turan'ı özel kalem müdürlüğü görevine getirdi. Birkaç gün sonra da kaynını Muhtarlar Dairesi Başkanlığı'na atadı. Zorluoğlu, bununla da yetinmedi. Eniştesi birkaç gün sonra Turan'ı, belediyenin Turkuaz şirketinin yönetim kurulu üyeliğine getirdi. Bu arada belediye şirketlerindeki yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı da aylık bin 600 liradan 4 bin TL'ye çıkarıldı" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 5 yıl önce

Bu millet-i kandırmaya utanmiıyormsnz sayın başkanım siz zülfü beyi 3 göreve getirdiniz ve sonrada tepki gelince geri vites yaparak görevden aldınız. Şimdi 2 göreve indi. Tepki olmasa 4 görev gerçektiniz dimi.? Oğlunuzda filemler çeviriyor emre gülseven ve yedifark ajansla olan ilişkiniz konuşuluyor. Danışmanıniz emre bey iş takibi yapıyor belediyede sizinde haberiniz var bundan. Yedifark ajanda is paslıyor bunlardami yalan. Ibrahım kul neden istifa etti bunu açıklasın

banner105