Ahmet Metin Genç iddiali geliyor

Genç, Ankara’da çarpıcı açıklamalarda bulundu
AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday gösterilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geleceğe dönük projeleriyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ”
Başkan Genç, bir gazetecinin Projeleriniz hazır mı? sorusunu şöyle cevaplandırdı: “Hazırız, ben Trabzon’umuz büyükşehir olduktan sonra kurulan Ortahisar Belediyesi’nin kurucu belediye başkanıyım ve iki dönemdir de Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ve halkımızın da teveccühüyle birlikte başkanlığını yürütüyorum. Dolayısıyla şehrimize vakıfız. Zaten daha önce partimizin kuruluşundan itibaren il başkanlığı görevlerinde bulundum. Şehrimizin sosyolojisine vakıfım, şehrimizin evladıyım, o şehirde yaşıyorum. Tabi bütün şehirlerimizde olduğu gibi bizim de gerçekleştirdiğimiz projeler var, kıymetli Belediye başkanımız Murat Zorluoğluyla beraber. Güzel bir dönem geçirdik. Şimdi de başkanımızdan aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak istiyoruz.”
“TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ”
Trabzon’un en önemli gelişen trendinin turizm olduğunu ifade eden Genç, “Trabzon’da yaşama sebeplerini daha çok artırmak istiyoruz. Şehrimizin gelişen trendi turizm. Körfez ülkelerinden ve Suudi Arabistan’dan çok ciddi ziyaretçiler geliyor. Trabzon’un ilk defa yabancı ziyaretçi sayısı yerli ziyaretçi sayısını geçti. Ülkemize döviz girişinin, yabancı sermayenin veya yatırımın ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüzde turistlerimizi esasında bir yatırımcı gözüyle görüyoruz. Onlar misafirimiz tabi ki, ağırlayacağız. O nedenle turizm çeşitliliğini artırarak şehrimizde daha fazla kalmalarını temin etmek istiyoruz. Tabi ki, bütün projelerimiz şehrimizin insanı içindir ama şehrimizin ekonomisini de düşünmek zorundayız. Bu trende katkı sağlayacak projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
“ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIMAK BİZİM YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ”
Arkeoloji müzesi de söz konusu mu? sorusuna da Başkan Genç, “Arkeolojik çalışmaları 1. yüzyıldan itibaren ve daha sonra devam eden uygarlıklar olarak Yukarı Hisar bölgemizde Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Ticaret Odası ve Valiliğimiz müşterek bir protokol yaparak kazı çalışmalarına başladık ve bu çalışmalar iki yıldır devam ediyor. İnşallah, bir açık hava arkeoloji müzesini şehrimiz zaten hak ediyor. Bunun sözünü de vermiştik. Tarihi bir şehirden bahsediyorsunuz, tarihi şehirler bir müzeyle beraber tebarüz ederler. Şu anda Suriye’de tabiki, canlar yok ediliyor ama medeniyetler de yok ediliyor. O nedenle ben Ortahisar Belediye Başkanı olduğumda ilk icraatım Tarih Müzesi yapmak oldu. Sonra Basın Müzesi de yapabildik. Ve Askeri Hamam Müzesi yapabildik. Bunların sayısını artırmamız lazım ve yerel yöneticiler olarak bu birikimi kurumsal bir hafızayla beraber geleceğe taşımak gibi bir yükümlülüğümüz var.” şeklinde cevaplandırdı.
“BİR YAHUDİ KADIN BİLE CUMHURBAŞKANIMIZDAN MEDET UMUYOR”
Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimlerinde iktidarını daha da tahkim edeceğini  kaydeden Başkan Geç, “Yerelde hizmetlerimizin banisi Cumhurbaşkanımızdır. Bizim partimiz yerel yönetim üzerinden büyüyen bir parti ve bunun üzerinden iktidar olan bir partidir. Yerel yönetimlerde bizim bir sıkıntımız yok, hizmetlerimiz itibarıyla bir sıkıntımız yok. İnşallah, bu seçimleri Cumhur İttifakı olarak iktidarımızı tahkim edici olarak görüyoruz. Bugün insanlık çok kötü bir sınav veriyor. İnsanlığın hukukunu korumakla mükellef olan Birleşmiş Milletler yerle yeksan olmuş. Ve bir katliama, soykırıma giden hadiseler gözümüzün önünde yaşanıyor. Ve tam da bu aşamada bir umut var. Türkiye’nin lideri ve dünyanın da lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. O nedenle ben diyorum ki, bir Yahudi kadının bile oğlunu kurtarmak için umudu olan benim Cumhurbaşkanımdan medet umuyorsa, bu seçim daha çoğunu almak ve uluslararası arenaya belimizi bükmek isteyenlere, bizi istikrarsızlaştırmak isteyenlere bu bölgede daha güçlü bir Türkiye olarak, ceddimizin yaptığı gibi insana ve insanlığa ait değerleri yeryüzüne yaymaya devam etmeliyiz. Böyle bir sorumluluğumuz var.” açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TS 61 4 ay önce

Salih CORA İkna edilirse ORTAHİSAR BELEDİYESİ için TRABZON’da çok güzel şeyler olacak buna eminim Hayırlı olsun Başkanım sana güvenimiz tam