Etleri komşularına dağıttı

Trabzonlu Mehmet Arslan, hastalanan öküzünü kesip, etini komşularına dağıttı. Ömüzün etinden yediği belirlenen 4 çocuk annesi 39 yaşındaki Fatma Çakır mide bulantısı üzerine kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Rahatsızlanan 73 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 

ETLERİ KOMŞULARINA DAĞITTI 

Trabzon'un Akçaabat İlçesi Ağaçlı Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Arslan, yem verdikten sonra su içmeyen öküzü rahatsızlandı. Yere düşen öküzünü komşuların yardımıyla kesen Mehmet Arslan öküzün etini mahalle sakinlerine dağıttı. Dağıtılan etlerden yiyen Fatma Çakır, geçen hafta çarşamba günü rahatsızlandı. Yakınları tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Çakır, şarbon virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı. Fatma Çakır yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

ETLERİ ALANLAR TESPİT EDİLDİ 

Fatma Çakır'ın şarbon virüsü üzerine hayatını kaybettiğinin belirlenmesinin ardından mahallede dağıtılan etlerden kimlerin aldığı ve yediği yönünde araştırma başlatıldı. İsim listesi belirlenmeye çalışılırken, önceki gün akşam 73 mahalleli halsizlik, mide ağrısı ve yüksek ateş şikayetlerini üzerine KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gitti. Hastanenin acil servisinde tedavi gören 73 kişi taburcu edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü köyde tarama ve ilaçlama gerçekleştirdi. Bu arada kesilen hayvandan elde edilen etlerin incelendiği öğrenildi. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI 

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada gerekli tedbirlerin alındığı ve endişe edilecek bir durumun olmadığı belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Akçaabat İlçesi Ağaçlı Mahallesi'nde henüz tanısı kesin olmayan bir rahatsızlığı sebebiyle bir adet büyükbaş hayvanın sahibi tarafından kesilerek dağıtılması ve bunlardan tüketen bazı vatandaşlarımızda birtakım rahatsızlıkların belirmesi üzerine, ilgili kurumlarımızca gerekli tüm tedbirler alınmış olup, konu ile ilgili endişe edilecek bir durum bulunmamaktadır."

O ETLERDEN BENDE YEDİM

Rahatsızlanan ineğini keserek komşuları dağıtan Mehmet Arslan, "İneğin etinden bende yedim. bana birşey olmadı" dedi. Komşusunun ölüm haberi üzerine sabaha kadar ağladığını belirten Mehmet Arslan, " Yemini yedikten sonra su vermek istedim. Bu sırada yere yığıldı. Bende komşulardan yardım istedim. ineği kestik. Mahalleye dağıttım. Bende evime götürdüm. Daha sonra ailemle birlikte yedim" diye konuştu. Ağaçlı Mahallesi Muhtarı Yüksel Altın ise et yiyenleri bulduklarını ve listeyi yetkililere verdiklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.