KAZAN KAYNIYOR...

AK PARTİ’DE BELİRLENEMEYEN İLÇE SAYISI 3’E İNDİ

AK Parti’de ilçelerin açıklanması önümüzdeki hafta sonunu bulabilir. Edinilen bilgilere göre, daha önce 5 ilçede sürdürülen çalışmaların şimdiki hâlde 3 ilçeye kadar indirildiği ve önümüzdeki hafta bu 3 ilçenin de tamamlanacağı öğrenildi. Bu çerçevede Yomra, Akçaabat ve Beşikdüzü ilçe belediye başkan adaylarının önümüzdeki hafta sürecinde de yapılacak bir çalışmayla belirleneceği öğrenildi.

Genel Merkezin bu çerçevede anket sisteminin yanı sıra milletvekillerini tekrar dinleyebileceği öğrenilirken Beşikdüzü’nde Orhan Bıçakçıoğlu konusundaki ısrarın devam ettiği gözlendi. Orhan Bey ise aday olmama konusunda kararının kesin olduğu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat araması hâlinde durumun değişebileceği iddia edildi. AK Parti Genel Merkezi ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşikdüzü’nü kaybetmek istemiyor. Bu arada bir not düşmekte fayda var: AK Parti Genel Merkezinin tüm ilçeler bazında yaptırdığı ankette Beşikdüzü ilçesinin en başarılı çıktığını da hatırlatmış olalım.

****

AK PARTİ TONYA ADAY ADAYI KURT, OY HEDEFİNİ YÜZDE 70 KOYDU

AK Parti’den Tonya Belediye Başkan Aday Adayı olan Veysel Kurt, çalışmalarını ara vermeksizin sürdürüyor. Tonya’da neredeyse sıkılmadık el bırakmayan Kurt’a halkın da yoğun bir teveccühü var. Kurt, kendisinin dava adamı olduğunu belirterek, “Bizim hedefimiz Tonya’ya hizmet etmek. Asıl bir hedefimiz daha var. Eğer aday yapılırsak Tonya’da AK Parti adına bir rekora imza atmak ve en az yüzde 70’lik bir oy oranıyla seçilmek istiyoruz.” dedi.

****

KARAR VERİLEMEYEN 2-3 İLÇE İÇİN GENEL MERKEZ YOKLAMA YAPIYOR

AK Parti Genel Merkezi, Trabzon’da çoğu ilçe için kararını vermiş durumda. Karar verilemeyen 2-3 ilçe var. Bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Dün AK Parti Trabzon İl Başkanlığında oluşturulan bir komisyonda bazı aday adayları yeniden mülakata alındı. Neden aday oldukları, aday yapılmamaları halinde nasıl bir yol izleyecekleri, kendileri olmazsa kimi aday olarak görmek istedikleri tekrar soruldu. Hafta sonu da karar verilemeyen 2-3 ilçeyle ilgili Genel Merkez’den gelecek bir isim tarafından bir yoklama daha yapılacak. Ancak bu yoklama nasıl yapılacak kimse bilmiyor.

****

YAKUP CAN: “SICAKLIĞI MHP’DE GÖRDÜM.”

MHP Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Can, Yıldızlı Belediyesindeki başkan yardımcılığı görevinde edindiği belediyecilik tecrübesini Akçaabat Belediyesi’nde de göstermek istiyor. Trabzonspor’un yanı sıra Başakşehir, Adana Demirspor, Mersin İdmanyurdu, Beylerbeyi ve Soma Linyitspor gibi birçok kulüpte top koşturan milli bir sporcu da olan Yakup Can, AK Partinin Yıldızlı Beldesi Kurucu Başkanlığını da yapmıştı. 2004 yılında AK Partiden istifa eden Yakup Can, AK Partide göremediği sıcak ortamı MHP’de gördüğünü belirterek partisinden hizmete aracı olmaktan gurur duyacağını söyledi.

***

TURAN AYRILDI, BULUT GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) görevine vekâleten Ömer Bulut atandı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın belediye başkan aday adayı olarak kurumdan ayrılmasından sonra boşalan makama, TOKİ’de başkan yardımcısı olarak görev yapan Ömer Bulut getirildi. Turan’ın ise AK Parti’den İstanbul Fatih Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi. 1968 yılında Trabzon’da doğan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.1995-2001 yılları arasında İller Bankası Erzurum ve Ankara Müdürlüklerinde mühendis olarak çalıştı. TOKİ’de 2005-2006 yıllarında uzmanlık, 2006-2011 yılları arasında daire başkanlığı yaptı. TOKİ Başkanlığına vekâleten atanan Ömer Bulut, 2011 yılından bu yana başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Ömer Bulut, evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.