KORKTUĞU İÇİN KAÇMIŞ

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan "Trabzon il imamı" Muhammet K.'nın yargılanmasına başlandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Trabzon il imamı" olduğu ve "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan dava açılan tutuklu sanık Köleoğlu ile avukatı katıldı. 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenilen tutuklu sanık Muhammet K.'nın savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti. Adana'na sohbet abiliği, Tavşanlı ilçe imamlığı, Gümüşhane il imamlığı ve Trabzon il imamlığı yaptığını itiraf eden il imamı o dönemde görüştüğü bazı kişilerle ilgili bilgi verdi. Muhammet K. "Burs, kurban, himmet faaliyetlerinde bulundum. Suç olarak düşünmedim, bilsem yapmazdım." dedi. 

Mahkeme başkanının neden 2 yıl saklanma ihtiyacı hissettiğini sorması üzerine Muhammet K., "Hakkımdaki yakalamaları öğrenince birkaç sefer düşündüm, etkin pişmanlığı bilmediğimden ve hakkımdaki haberleri okuyunca teslim olmaktan korktum. Yakalandığımda bana iyi davranıldı. Daha önce böyle davranılacağını bilseydim teslim olurdum." dedi. Duruşmaya katılan tanık Ş.Y, sanığı Trabzon'daki yapının en üstündeki kişi, yani "il imamı" olarak tanıdığını söyledi. R.A, sanığın, Gülbahar Hatun Koleji'nde düzenlenen toplantıda kendilerine, "Gerekirse evinizi, arabanızı satın, kredi çekin Bank Asya'ya yatırın" şeklinde talimat vermesi üzerine kredi çekerek Bank Asya'ya yatırdığını kaydetti. 

Cumhuriyet savcısı, sanığın Bylock kayıtlarının getirilmesine, sanığın belirttiği isimler hakkında soruşturma ve yargılamaların araştırılmasına, mevcut delil durumu, kaçma ve saklanma ihtimalinin bulunması, 2 yıldır firari oluşu, il imamı olması nedeniyle etkin konumu dikkate alınarak tutukluluk halinin devamını talep etti. Sanık avukatının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.    

Anahtar Kelimeler:
FETÖIl Imamı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.