Nereden kaynaklandığı belli olmayan gaz vatandaşı korkuttu

Trabzon’un Araklı ilçesinde önceki akşam çok sayıda vatandaş göz, burun ve gırtlak yanması şikayetiyle ilgili kurumlara müracaat edince ilçede teyakkuza geçildi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un da ilçede bulunduğu sırada gerçekleşen olayın havadaki bir gaz nedeniyle oluştuğu belirtilince Trabzon AFAD ekipleri ilçede radyasyon ve gaz ölçümü yaptı.

TATBİKAT MI YAPILDI?

AFD ekiplerinin inceleme ve ölçüm işlemi sonrası herhangi bir bulguya rastlanmazken bu kez ortaya farklı bir iddia atıldı. İddialara göre; Araklı’da bulunan ve jandarma ile emniyetin eğitim yaptığı atış alanında biber gazlı eğitim yapıldı. Bu eğitim sırasında kullanılan gazlar ilçeye ulaşınca vatandaşlar bu gazlardan etkilendi. Yetkililer bu iddiayı doğrulamadı.

BAŞKAN ÇEBİ DE ETKİLENDİ

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, gazdan kendisinin de etkilendiğini ve bazı vatandaşların kendisini aradığını belirterek, “Biz hemen olayı burada olan sayın valimize de aktardık. Sağ olsunlar ilgili ve yetkili kurumlar hemen harekete geçti ve araştırma yaptılar. Ancak bir bulguya rastlanmadı. Olay hala gizemini koruyor. Neden kaynaklandı bilemiyoruz. Soba gazından olduğu söyleniyor ama bu da kesin bir bilgi değil.” diye konuştu.

Yetkili kurumların olayla ilgili araştırmayı sürdürdüğü belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Araklıda Gaz Paniği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.