Zararlı kimyasalları havaya püskürtüp durmasınlar

Bilim Kurulu üyesi Özlü'den şirketler ve belediyelere uyarı: Zararlı kimyasalları havaya püskürtüp durmasınlar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs tedbirlerine ilişkin hijyen faaliyetleri konusunda bir uyarıda bulundu.Dezenfeksiyon işlemleriyle ilgili uyarı yapan Prof. Özlü, "Şirketler, kurumlar, belediyeler dezenfektan diye insana ve çevreye zararlı kimyasalları boşu boşuna havaya püskürtüp durmasınlar" dedi. Twitter hesabından açıklama yapan Özlü, bu işlemlerin yerine standart yüzey temizliğinin sık ve etkin olarak uygulanmasının yeterli olacağını vurguladı.

PROF. DR. ATEŞ KARA DA 'DEZENFEKSİYON TÜNELLERİ' UYARISI YAPMIŞTI

Bazı belediyelerin meydanlara yerleştirdiği 'dezenfeksiyon tünelleri' dikkat çekmiş, bazı uzmanlarca bu konuda uyarılar gelmişti.

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, katıldığı bir televizyon programında, dezenfeksiyon tünellerinde buhar sadece su ile oluşturulsa bile partiküllerin, hastalıklı bir kişinin bıraktığı mikroplarla sonraki kişilerin hastalanmasına neden olabileceği uyarısı yaparak "İnsan sağlığını tehdit eden bir işlem. Su bile verilse orada, buharlaştırıyor ve dikkat ederseniz çok küçük partiküller halinde çeviriyor suyu. Bu kez sizden bir önce giren kişi diyelim ki hasta ve nefes aldı bir kere de öksürdü. O küçük su buharlarının kendinize düştüğünü düşünün. Bir önceki kişide oldu. 'Havada asılı kalmaz' diyoruz, doğru ama o küçük partiküllerin arasında virüs de kalabilir. Tüberküloz mesela çok daha kolay kalabilir. Bir sonraki de onu alabilir. Bazen kaş yapalım derken değil göz değil kulak bütün vücudu ortadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.