4 Cinayete 4 ayrı ceza

Mahkeme 4 Ayrı Ceza Verdi

TRABZON'UN Sürmene ilçesi Yukarı Çavuşlu Mahallesi’nde 4 Ocak 2017 tarihinde çıkan tartışma sonucunda annesi Zehra Ragıpoğlu, kardeşleri Ahmet Ragıpoğlu, Asuman Ragıpoğlu ve Elmas Rokop’u otomatik av tüfeğiyle öldüren Ali Ragıpoğlu (54), yargılandığı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 4 cinayetten 4 ayrı ceza yedi. Ali Ragıpoğlu, üç kişiyi öldürmekten 3 kez müebbet ve bir kişiyi öldürmekten 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Pişman Olduğunu Söyledi

‘ÜSTSOY ve kardeşe yönelik kasten öldürme’ iddiasıyla yargılanan Ali Ragıpoğlu, yaptığından pişman olduğunu söyledi. Mahkeme, Ali Ragıpoğlu’nu, annesi ve iki kardeşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapse, kardeşi Ahmet Ragıpoğu’nu öldürmekten müebbet hapse mahkûm etti. Sanığa üç kişiyi öldürmekten verdiği cezayı müebbet hapse indiren mahkeme, Ahmet Ragıpoğlu’nu ağır tahrik altında öldürdüğü için cezasını 16 yıl 8 aya indirdi.

TRABZON’DA anne ve üç kardeşini tüfekle öldürdüğü için yargılanan katile,  4 ayrı suçtan 4 ayrı ceza verildi.

4 CİNAYETE CEZA İSTENMİŞTİ

Trabzon'un Sürmene İlçesi Yukarı Çavuşlu Mahallesinde 4 Ocak 2017 tarihinde tartıştığı annesi Zehra Ragıpoğlu ile birlikte kardeşleri Ahmet Ragıpoğlu, Asuman Ragıpoğlu ve Elmas Rokop’u otomatik av tüfeği ile öldüren Ali Ragıpoğlu hakkında karar verildi. Hakkında 4 kişiyi öldürmek suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilen Ali Ragıpoğlu cinayet nedenini anlatmıştı.

CİNAYET GÜNÜNÜ ANLATMIŞTI

Olay günü kardeşinin kendisine küfür ettiğini belirten Ali Ragıpoğlu,”Evdeki odamın elektriği için ayrı sayaç takmak istediğimi söylediğim.  Bana küfür etti. Odadan çıktı diğer odaya geçti. Bende ardından gittim. Tabanca aradığını duydum. Bende tüfeği alarak yeniden odaya girdim, ateş etmeye başladım. Kimse bana karşı koyamadı. Daha sonra evden çıktım emniyete teslim oldum” demişti.

4 CİNAYETE 4 AYRI CEZA VERİLDİ

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dün son kez hakim karşısına çıkan Ali Ragıpoğlu, annesi Zehra Ragıpoğlu, kardeşleri Ahmet Ragıpoğlu, Asuman Ragıpoğlu ve Elmas Rokop’u öldürdüğü için pişman olduğunu söyledi. Mahkeme, ‘Üstsoy ve kardeşe yönelik kasten öldürme’ iddiasıyla yargılanan Ali Ragıpoğlu’nu, annesi ve iki kardeşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapse, kardeşi Ahmet Ragıpoğu’nu öldürmek müebbet hapse mahkum etti.

TAHRİK VE İYİ HALDEN İNDİRİM ALDI

Mahkeme heyeti, sanığın annesi Zehra Ragıpoğlu, kardeşleri Asuman Ragıpoğlu ve Elmas Rokop’u karşı işlediği cinayeti suçunu iyi hal nedeniyle müebbet hapse çevirdi. Ahmet Ragıpoğlu’nu ağır tahrik altında öldürdüğü kanaatine varan mahkeme, sanığa verdiği müebbet hapis cezasını tahrik ve iyi halden 16 yıl 8 aya indirdi.                                    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.