FIRINCILARDAN UN İSYANI

Anavatan Partisi eski Trabzon Belediyesi Meclis Üyesi ve Trabzon Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Serdar, dolarla birlikte bir çuval una 35 lira zam uygulayan un fabrikalarını yerden yere vurdu. Bir un çuvallanın 75 liradan 115 liraya çıktığını hatırlatan Ömer Serdar, Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleriyle TESOB’u bunun önüne geçmemesi nedeniyle eleştirdi. Söz konusu kurum ve kuruluşların oluşturacağı komisyonun Vakfıkebir Ekmeğinin fiyatını kendisinin belirlemesi gerektiğine vurgu yapan Ömer Serdar, Trabzon’un ekmeğine sahip çıkıp, Ankara’nın eline bırakmamasını istedi.

Fırıncı esnafını canavara benzettiği un fabrikalarına ses çıkartmamakla suçlayan Ömer Serdar, geçtiğimiz temmuz ayında Ticaret Bakanlığının taptığı “Ekmeğe zam yok” sözlerine karşılık olarak, “Çıkıp ekmeğe zam yok deniliyor. Un fabrikalarına dur desenize! Un fabrikalarına müdahale edilmiyor. Fırıncılar can çekişiyor. Bu bölgenin ekmeği hiçe sayılıyor. Zam istemiyoruz ama un fabrikalarına müdahale edilsin. Buna artık dur denilsin. Un fabrikaları dolarla hareket ediyor. Neden Trabzon’daki komisyonun değil de Ankara’daki komisyonla bakanlığın karar yetkisi var. Bu konuda Trabzon’da çalışma yapılmalı. Ekmeğin maliyetini Trabzon’da yapamıyorsak yuh olsun bize.” dedi.

VAKFIKEBİR EKMEĞİ HİÇE SAYILMASIN

Ekmek fiyatı belirlenmesi için Trabzon’da toplanan komisyonun kararını Ankara’ya ilettiğini ve nihai kararı bakanlıkların verdiğini ifade eden Ömer Serdar bunun son derece yanlış olduğunu söyledi. Serdar bazı büyükşehirlerle bazı kurumların Vakfıkebir Ekmeğini yok etme gayreti içinde olduklarını öne sürerek İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde üretilen ekmeklerle Vakfıkebir Ekmeğinin karşılaştırılmaması gerektiğini savundu.  Trabzon Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Serdar , “Biz 8 saatte yoğurma ve pişirme yapıyoruz. Büyükşehirdekiler 8 saatte 30 bin ekmek üretiyor. Ankara’daki komisyon büyükşehirlerdekileri bilir Trabzon’daki nasıl bilecek? Dünyaya damga vurmuş bölgenin ekmeği hiçe sayılmasın. Trabzon kendi ekmeğine sahip çıkamıyor mu? Büyük şehirler Vakfıkebir Ekmeğini yok etmek için her türlü imkânı kullanıyor.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.