Trabzon'da FETÖ/PDY terör örgütünün üyelerini gizlenmek amacıyla oluşturduğu gaybubet evlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kadınlardan S.A.'nın il ablası olduğu ortaya çıktı. Gözaltındaki S.A.'nın lüks ve deniz manzaralı bir evde oturduğu öğrenildi. 

İKİ ABLA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri örgütün gaybubet evlerini deşifre etmek amacıyla bir dizi çalışma yaptı. Çalışmalar sonucunda örgüt üyelerinin gizlenmek amacıyla kullandığı 6'sı öğrenci olmak üzere toplam 19 gaybubet evi tespit edildi. Operasyonun ilk ayağında KTÜ'de eğitim gördüğü belirlenen 9'u öğrenci 2'si abla 11 kişi gözaltına alındı. İtirafçı olan 9 öğrenci etkin pişmanlık yasasından yaralanırken, 2 abla çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

İKİNCİ OPERSYON İL ABLASINA 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörler Mücadele Şube Müdürlüğü ikinci operasyonu 13 gaybubet evine yönelik başlattı. Operasyon kapsamında 27 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar arasında il ablası olduğu tespit edilen S.A.'nın da bulunduğu öğrenildi. S.A.'nın 1 Nolu Erdoğdu Mahallesinde deniz manzaralı lüks bir evde oturduğu ortaya çıktı. Operasyon kapsamında 20 kadının arandığı belirtildi. Bu arada örgüt gaybubet evlerinde para topladığı ve örgüt üyelerine dağıttığı tespit edildi.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonFETÖPdy
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.