Kod adı: İBRAHİM

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında bir itirafçının ifadesi üzerine gözaltına alınan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Z.'nin örgüt içerisinde İbrahim kod adını kullandığı belirlerdi. 
SON KIYAĞI KENDİNE GEÇMİŞ
Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 11 Ağustos tarihinde PKK terör örgütü üyelerinin kurduğu pusuda 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik şehit düşmüştü. Terör örgütünün eyleminin ardından 23 Ağustos tarihinde gözaltına alınan Teğmen Zabit Z. dün elleri arkadan kelepçeli olarak adliyeye getirildi. Örgüt içerisinde askeri okullara öğrenci hazırladığı iddia edilen Teğmen Zabit K.’nın 2009 yılında astsubay olarak mesleğe başladığı ortaya çıktı. 2014 yılında sınavlara girerek subay olan Zabit Z.’nin mülakatta örgütle ilgili tüm bilgileri polise verdiği ortaya çıktı. Trabzon imamının ismini verdiği ileri sürülen Zabit Z.’nin bir hukukçuyla görüştükten sonra resmi ifadeyi vermediği iddia edildi. 
İTİRAFÇI İLE ASKERLİK YAPMIŞ
İzmir’deki FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında bir itirafçının ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan Teğmen Zabit Z.’nin itirafçı ile birlikte aynı kentte askerlik yaptığı ortaya çıktı. Vatanı görevini er olarak yaparken karşılaştığı Zabit Z.’nin kendisine yardımcı olduğu ileri süren itirafçı, Zabıt Z.’nin İstanbul’da örgütün evinde askeri okullara öğrenci hazırladığını ileri sürdü. 
PKK İLE İRTİBATI ÇIKMADI
Teğmen Zabıt Z.'nin bölgedeki PKK terör örgütü ile herhangi bir bağlantısının olmadığı belirlendi. Deşifre olmaması halinde 30 Ağustos tarihinde terfi alacağı belirtilen Zabit Z.’nin evinde makamında el konulan bilgisayar ve cep telefonunun bilişim suçları ile mücadele şube müdürlüğü ekipleri tarafından incelendiği belirtildi. Zabit Z.’nin savcılık sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.