Temizliğe gitti, bebek düşürdü!

Trabzon'da emniyet müdürünün zorla evine temizliğe gönderdiği iddia edilen kadın teknisyenin çocuk düşürdüğü ve soruşturmanın ise örtbas edildiği ileri sürüldü. FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Trabzon eski Emniyet Müdürü Ertan Y. ve eşi F.Y., hakkında korkunç bir iddia ortaya atıldı. Dava kapsamında emniyet terzisine diktirdiği elbisenin ücretini ödemedi ve işten attırmakla tehdit ettiği iddia edilen F.Y. şimdi de teknisyen yardımcısı E.Ç. adlı kadının başına gelenlerle anılmaya başlandı. Polis aracıyla Ertan Y.’nin evine temizliğe götürülen E.Ç.’nin çocuk düşürdüğü ve olayın ört bas edildiği iddiası dava dosyasına girdi. 

POLİS ARACIYLA ÖZEL HİZMET

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2010 yılında teknisyen yardımcısı olarak göreve başlayan E.Ç., 14 Mart 2013 tarihinde BİMER'e bir şikayet dilekçesi gönderdi. Dilekçesinde, emniyet müdürünün iki katlı evinde zorla temizlik işlerinde kullanıldığını, tatil günlerinde özel işlere gönderildiğini, buna itiraz etmesi halinde tehdit edildiğini ve temizlik için gittiği evde çocuğunu düşürdüğünü ileri sürüyordu. Polis evinin aracıyla müdürün konuta gönderilen kadın memur, ‘Müdür bey lojmana polis aracıyla gittiğini duyarsa seni işten atar' diye tehdit edildiğine dilekçesinde de yer verdi. E.Ç. dilekçesinde, "Kanunsuz olarak çalıştırıldım ve iş yerimde çalışmak istediğimi söyledim. Müdür beyin eşi ‘Ben gelecekseniz diyorsam geleceksiniz. Yoksa yazarım iki satır yazı güle güle' diyerek tehditlerde bulundu" diye yazdığı ortaya çıktı. 

MİSAFİRLERE ÖZEL HİZMET

Dilekçesinde misafirlerin geldiği günlerde özel olarak müdür beyin evine gittiğini belirten E.Ç.,  "Hamile olduğumu biliyordu. Bende kendisine düşük tehlikesi olduğunu söyledim. 10-15 gün sonra da düşük yaptım. Doktorum bana bir hafta istirahat vermişti. Düşüğün yorgunluğa neden olacağını söylemişti" sözlerini yer aldığı dilekçe dosyaya girdi. Soruşturma aşamasında ifadesi alınan E.Ç.’ye, ‘İspatlayacak bilgi ve belgeniz var mı' şeklinde soruların sık sık sorulduğu ortaya çıktı. Tanık olarak kendisiyle birlikte çalışan iki kadının ifadesi alınırken, dilekçesini geri çekmesi için baskı kurduğu iddia edilen FETÖ/PDY üyesi olduğu için tutuklu özel kalem müdürünün de ifadesine başvurulduğu öğrenildi. 

TANIK BİLE TEMİZLİĞİ GİTMİŞ

Dosyada tanık olarak adı geçen G.D.,eve temizliğe E.Ç.’nin gittiğini, düşük yaptığı dönemde müdürün evine temizliğe kendisinin gittiğini söyledi. Kendisini arayan ve konuta gideceğini söyleyen polis memurunun adının ise A., olduğunu belirtti. Polis memurunun ise müdürlerin emirleri doğrultusunda G.D.’yi konuta getirdiğini söyledi.

İFADESİNDE TEKNİSYENİ SUÇLADI

Trabzon İl İdare Kurulu'nun görevlendirdiği dönemin Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan'ın yürüttüğü disiplin soruşturması kapsamında ifadesi alınan Ertan Y., E.Ç. adlı kadını işten kaçmakla suçladı. Teknisyenin görevden kaçtığını belirten Ertan Y., "Misafirhaneye gidiyorum, diyerek başka yerlere gitmişse, bu da ayrı bir soruşturma konusudur" diye kendini savundu. Ertan Y. "Önceki arkadaşların nasıl yaptığını sordum. Bunu öğrendikten sonra aynı uygulamayı yapmaya başladım. Kimseyi zorlamadım" şeklindeki ifadesi dosyaya girdi. Soruşturma kapsamında Opr.Dr. Onur Dündar'ın da ifadesi alındı. Dündar, ifadesinde düşüğün yorgunluğun yanı sıra başka sebeplerle de olabileceğini anlattı.

KOMİK BİR GEREKÇEYLE BİTİRDİLER

Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan'ın 27 Haziran 2013 tarihinde imzası bulunan kararda, "Şikayetçi 20 Kasım 2012 tarihinde kürtaj yoluyla düşük yapmış. Fakat ilk müracaatını 14 Mart 2013 tarihinde ikinci müracaatını 27 Nisan 2013 tarihinde BİMER yoluyla yapmıştır. Bu kadar zaman bekleyip, ondan sonra şikayette bulunması düşündürücüdür" denildi. Düşükten sonra şikayetin geç yapılması soruşturmanın kaldırılmasının neden olarak gösterilmesi hem düşündürdü, hem de güldürdü. Yaşadıklarının ardından teknisyen yardımcısı Trabzon'u terk ederken, soruşturmanın yeniden açılabileceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105