Üstünden çıkanlar şaşırttı

TÜRKİYE’NİN 81 il çıkışında olduğu gibi Trabzon’da da 14 Mart’tan bu yana güvenlik kontrolleri devam ediyor. Araklı güvenlik kontrol noktasında kimlik sorgusu için bir minibüsü durduran emniyet güçleri şüpheli tavırlar sergileyen Gürcistan uyruklu bir kişinin, çanta ve üst araması sırasında, çok sayıda kaçak sigara ve içki ele geçirdi. Kaçakçıların her gün farklı ve akıl almaz yöntemler kullanarak kontrol noktalarından geçmeye çalıştıklarını belirten emniyet güçleri, kaçakçılara göz açtırmıyor.

150 KARTON KAÇAK SİGARA VE İÇKİ ÇIKTI

Araklı noktasında bir minibüsü durduran emniyet güçleri, kimlik kontrolleri sırasında iki kadın yolcunun oturduğu koltuğun altına gizlenmiş çantaları gördü. Çantaların kadınlara ait olmadığını tespit eden emniyet güçleri hemen arka koltukta oturan Gürcistan uyruklu bir şahsın şüpheli tavırlarından hareketle üst araması yaptı. Çantaların R.Z Gürcistan uyruklu şahsa ait olduğunu tespit eden emniyet güçleri üst araması sırasında montun içine gizli bölmeler oluşturularak saklanmış çok sayıda kaçak sigara ele geçirdi. Gürcistan uyruklu şahsın çanta ve üst araması sonucu 150 karton kaçak sigara ve 20 şişe içki ele geçirildi.

 KAÇAKÇILAR HER GÜN FARKLI YÖNTEMLER GELİŞTİRİYOR

Kaçakçıların her gün farklı ve akıl almaz yöntemler kullanarak bu noktalardan geçmeye çalıştıklarını belirten emniyet güçleri, genellikle Hopa’dan Rize’ye, Rize’den de Trabzon’a içki ve sigara kaçakçılığının yapıldığını tespit ettiklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta Araklı noktasında bir yolcu otobüsünü durdurduklarını belirten emniyet güçleri, Gürcistan’dan Of’a, Of’tan da Trabzon’a kalkan yolcu otobüsüne çay diye emanet edilen poşetlerden 3900 paket kaçak sigara çıktığı söyledi. Günde 500 üzerinde kimlik sorgusu yaptıklarını belirten emniyet güçleri, aranan şahısların yakalanmasının yanı sıra çok sayıda kaçak sigara ve içki ele geçirildiğini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.