Bir yumruğa 3 yıl hapis istendi

Trabzon'da yaşananlara Başkan Erdoğan açıklama yaparak katılmıştı

Trabzon'da tüm ülkeyi ayağa kaldıran kavganın soruşturması tamamlandı. Mohammad Ram Alajmi adlı turisti yumrukladığı iddia edilen T.H. ve arkadaşı E.F. hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

TURİST POLİSLERİ SUÇLADI

Trabzon'un Atatürk Alanı'nda 16 Eylül günü çıkan arbedede Kuveyt vatandaşı Mohammad Ram Alajmi adlı turisti yumruklayan T.H. ve E.F. gözaltına alındı. Yediği yumruğun ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Mohammad Ram Alajmi ailesi ile birlikte bir lokantaya girdiklarini fakat orada çalışan Suriye uyruklu bir kişinin çocuklarının elindeki sandviçlere itiraz ederek yiyecekle içeri girilmemesini istediğini beliretek, "Bende bunun üzerine polislerin yanına gittim. Polisler bana ilgisiz davranıyordu.Bu sırada kalabalık toplanmaya başladı. Biri benim ağzımı kapatarak ve iterek uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırasa biri bana yumruk attı. Bu kişinin daha sonradan T.H. olduğunu öğrendim. Kafama bir kişi cisimle vurdu. Yere düştüm, bayıldım. Gözlerimi hastanede açtım " dedi. 

YAŞANANLARI ANLATTILAR 

Gözaltına alınan T.H. ve E.F. yaşananları anlattı. T.H, "Müşteki polis memurlarına el kol hareketi yaparak onları itiyordu. Müştekiyi polislerden uzaklaştırmak için elimle ittim" dedi. E.F.ise müştekinin polislere bağırdığını ve onları ittiğini gördüm.Polislerden uzaklaştırırken, şapkası elimde kaldı. Yere düşünce şapkayı yere attım olay yerinden uzaklaştım" dedi.Şüphelilerden T.H. tutuklanırken, E.F. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Suçun uzlaşma hükümleri kapsamında olduğu gerekçesiyle dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi. Uzlaştırmacı kısa sürede Mohammad Ram Alajmi'nın avukatına ulaşarak şüphelilerle uzlaşma isteyip istemediğini sordu. Alajmi uzlaşmak istemediğini ve şüphelilerin cezalandırılmasını istedi. Tutuklanan T.H. ise 5 gün kaldığı cezaevinden tahliye oldu. 

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Soruşturmacı savcı, T.H ve E.F. hakkında kasten yaralama suçunu işlediği gerekçesiyle bir yıldan üç yıla kadar hapis talep etti. Savcı ayrıca şapkanın silah kabul edilebilecek suç unsuru olmadığını belirterek, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Bu arada  Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Elvan, Kuveytli turist Mohammad Ramm Alajmi'yi kaldığı otelde ziyaret ederek,  "geçmiş olsun" dileklerini iletmişti.

Anahtar Kelimeler:
KuveytAtatürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.