TRABZON'DA O POLİSLER BERAAT ETTİ... SÜRGÜN EDİLMİŞLERDİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde FETÖ/PDY'na yönelik hazırladıkları araştırma raporunu savcılığa gönderdi. Savcılık dosyayı soruşturma izni için YÖK'e iletti. YÖK soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Ardından 4 müşteki, 8 bilgi sahibi ve 20 şüphelinin adının yer aldığı araştırma raporunu hazırlayan şube müdürü ve dosyada imzası olan polis memurları hakkında tayin kararı çıktı. Polislerden biri emekli olurken bir diğer polis memuru ise kentte kalmayı başardı. 4 polis ise çeşitli illere tayin oldu. Dosya içerisinde adı geçen dönemim KTÜ Rektör Yardımcısı şimdiki Anayasa Mahkemesi Üyesi Yusuf Şevki Hakyemez, 6 polis hakkında iftira iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

POLİSLERİN HAPSİ İSTENDİ

Akil insanlar listesinde yer alan Yusuf Şevki Hakyemez'in şikayeti üzerine harekete geçen Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı biri müdür 6 polis hakkında takipsizlik kararı verdi. Hakyemez'in itirazı üzerine sulh ceza hakimliği bu telebi reddetti. Yusuf Şevki Hakyemez'in Yargıtay'a yaptığı itiraz kabul gördü ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı iftira suçundan hazırladığı iddinameyi mahkemeye gönderdi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü O.A., polis memurları H.E., Ö.G., Z.B., Z.Ç. ve C.A. hakkında hazırlanan iddianamede her bir polis hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DAVA 4 YILDA SONUÇLANDI 

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahhkemesi'nde yargılanan şube müdürü O.A. polis memurları H.E., Ö.G., Z.B., Z.Ç. ve C.A.haklarındaki iddiaları reddetti. İstihbarattan gelen bilgilerin ardından müştekilerin ifadelerinin alındığını belirten şüpheli polisler, araştırma raporunda yer alan Yusuf Şevki Hakyemez'in zaman gazetesinde yer alan yazılarının yanı sıra katıldığı iddia edilen bazı toplantılara açık kaynak araştırması olarak dosyada yer verdiklerini fakat araştırma yapılmasına izin verilmediğini ifade ettiler. 4 yıl süren yargılama sonucunda 6 polis hakkında karar verildi.

POLİSLER BERAAT ETTİ

4. Asliye Ceza Mahhkemesi, iftira suçundan yargılanan 6 polis memuru hakkında suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. Anayasa Mahkemesi Üyesi Hakyemez karara itiraz etti. Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin beraat kararında usule ve esasa ilişkin her hangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle talebi reddetti.

Anahtar Kelimeler:
YokAnayasa MahkemesiPolis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.