1 milyonluk asansöre tepki

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu, tarihi Ayasofya Camisi mevkiinde yapılan üst geçidin 1 milyonluk asansörüne toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde tepki gösterdi.  İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu, tarihi Ayasofya Camisi mevkiinde yapılan üst geçidin 1 milyonluk asansörüne toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde tepki gösterdi.

1 milyonluk asansöre tepki gösterirken Ayasofya’nın siluetine zarar verecek bir durum tespiti yapan Çakıroğlu, “Ayasofya Camisinin önüne bir üst geçit kaydırılması söz konusu. Yapıcı firma 1 milyonluk asansör yapacak oraya. Bu önemliymiş. Bir asansörü neyle kaplarsanız kaplayın bu 1 milyon kazanım değil, 1 milyonluk asansör ben bilmiyorum. Tarihi siluet hepimizin müşterek mirasıdır. 4 bin yıllık kadim şehir derken Ayasofya da bunun içerisinde. Bunun siluetini bozacak bir çalışmanın ben doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu Trabzon’daki 806 bin kişinin hakkı olan alandır.” ifadelerine yer verdi. Konuya ilişkin görüş belirten Başkan Zorluoğlu, “Ayasofya’da üst geçit kaydırılması mali bir mesele değil.

Bu uygulama Trabzon Kültür ve Tabiat Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da siluete zarar vermeyeceği şeklinde kararlaştırılmıştır. Yaptığımız çalışma esasında vatandaşımızın karşıya daha rahat geçmesi. Bu şekilde geçidin asansörlü hale getirilmesi kamu menfaatine yönelik çalışmadır.” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.