Arınç'tan çağrı: Tutuksuz Yargılansın...

 Eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucusu Bülent Arınç, 19 Mart operasyonuyla ilgili tutuksuz yargılanma çağrısı yaptı. Partisine kuruluş ilkelerine dönüş önerisinde bulunan Arınç, "Yüzde 50 bugün zor görünüyor" dedi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik operasyonlarla ilgili konuştu ve tutuksuz yargılama çağrısı yaptı. Arınç, "Mümkünse tutuksuz yargılamayı gerçekleştirmek lazım" dedi.

'YÜZDE 50 ZOR'

Medyascope'a konuk olan Arınç, partisinin geçmişte aldığı yüzde 50 oy oranına bugün ulaşmasının zor olduğunu da savundu. Eski TBMM Başkanı, "Bugünkü anketler şöyle böyle gösteriyor. Yüzde 50’ye varmak bugün itibariyle zor görünüyor" derken, partisine 'kuruluş ilkeleri' çağrısı yaptı ve "2001’de neyin sözünü verdiysek ona dönelim. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar üçlüsüne geri dönelim” ifadelerini kullandı.

'TUTUKLULUK CEZADAN BETER HALE GELEBİLİYOR'

Tutuklu yargılamalara karşı olduğunu yineleyen Arınç, “Tutukluluk bir tedbirdir, cezaya dönüşmemelidir. Unutmayalım ki bugünkü Anayasa Mahkemesi kararlarının yüzde 67’si adil yargılama hakkının ihlal edilmesinden” dedi.Arınç, İmamoğlu davasıyla ilgili olarak, “Duruşmalar naklen TRT’de yayımlansın. Hiç mümkün olmayacak bir şey. Bugün duruşmalara dışarıdan kamera almak bile yasaktır. Bunu bir Yassı Ada duruşmalarına benzetmek bence yanlış bir fikir. Sayın İmamoğlu ve onun arkadaşları bu tür şeyleri zorlamasınlar. Bu tür şeyleri konuşmanın da kimseye faydası yok. Ortada bir mevcut durum var. Benim burada düşünebileceğim tek şey tutuksuz yargılama, mümkünse bunu gerçekleştirmek lazım. Çünkü tutuklu yargılamalar sonunda cezadan daha beter hale gelebiliyor” görüşlerini ifade etti.

'ADALET EKMEKTEN SUDAN ÖNEMLİ'

Yargıya güvenin azaldığını vurgulayan Arınç, “Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı bizim referandumla anayasaya koyduğumuz hükümdür. Bir kimse hakkında isnatta bulunurken dikkatli olunmalı. Lekelenmeme hakkı ve masumiyet karinesi ihlal edilmemeli” diye ekledi.Arınç, “Adalet olmazsa hiçbir şey olmaz. Bugün ekmekten, sudan bile önemlidir. Çünkü adaletsizlik ekonomik krizleri de doğurur. Kul hakkının vebali büyüktür. Attığımız her adımı bilerek ve inanarak atmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

KURULUŞ İLKELERİNE DÖNÜŞ ÇAĞRISI

Yerel seçimlerden sonra CHP’nin birinci parti olmasıyla ilgili “Bugünkü anketler şöyle böyle gösteriyor. Yüzde 50’ye varmak bugün itibariyle zor görünüyor” diyen Arınç, AK Parti’nin tekrar güç kazanması için ‘kuruluş ilkelerine dönüş’ önerisinde bulundu. Arınç, “2001’de neyin sözünü verdiysek ona dönelim. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar üçlüsüne geri dönelim” çağrısını yaptı.Cumhurbaşkanı'yla dava arkadaşlarığının 1978’e dayandığına vurgu yapan Arınç, “Ama bu tür olaylarda onun taraf olmamasını arzu ederim” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE DESTEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ekim ayında başlattığı ve PKK’nın feshine kadar gelen çözüm süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arınç, geçmişte çözüm sürecinin içinde bulunmuş biri olarak bu defa da süreci desteklediğini söyleyen Arınç, “Bu işin bitmesi taraftarıyız, ne şekilde olursa olsun” diye konuştu.

'UMUT HAKKI ÖNEMLİ BİR HAK'

DEM Parti çevresinde yükselen beklentilerin kendisini de etkilediğini ifade eden Arınç, “Hepsini çok umutlu buldum. En sonunda Bakırhan’a da gittim. Herkes bir umudun içinde. O zaman biz de umutlu olacağız dedim” diye konuştu.Arınç, Abdullah Öcalan'la ilgili gündeme gelen 'umut hakkı' tartışmasına da değinerek, şunları söyledi:“Umut hakkı önemli bir haktır. Sadece Öcalan için değil, aynı durumda olan herkes için geçerli. Umut, insanın yaşamasını sağlayan en temel duygudur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.