27. Uluslararası Akçaabat Müzik Ve Halk Oyunları Festivali

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bu yıl 27'ncisi düzenlenen "Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali" başladı.

Akçaabat Belediyesince organize edilen, yerli ve yabancı halk oyunları topluluklarının sahne alacağı festival, Hıdırnebi Yayla Şenliği ile açılışını yaptı.

Şenliğe bölgeye has kıyafetleriyle katılanlar, yağmura ve sise aldırış etmeden horon oynadı.

Yöreye özgü süt, peynir gibi ürünlerin de tanıtıldığı şenlik alanında, üreticiler de ürünlerini satışa sundu.

Yöresel lezzetlerin de satışının yapıldığı şenlik alanında, katılımcılar bol bol fotoğraf çektirdi.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, burada yaptığı konuşmada, Karadeniz yaylalarının yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda ilgi odağı haline geldiğini söyledi.

Yaylaların, her geçen gün turistik açıdan değer kazandığını dile getiren Şenel, emeği geçenlere teşekkür etti.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de Karadeniz'in çok çeşitli güzelliklere sahip olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bunlardan bir tanesi de Akçaabat’ın yaylalarıdır. Yaylalarımız havasıyla doğal görünümüyle yurt içinden ve yurt dışından gelenlerin uğrak noktası oldu. Hıdırnebi Yaylası adeta doğal bir kale gibidir. Dünyanın çok az yerinde böyle güzellikler vardır. Bizler el ele vererek bu doğal güzelliklerimizi korumaya gayret göstereceğiz. Gelenekselleşen yayla şenlikleriyle barış ve kardeşlik duyguları güçleniyor, insanların birbiriyle olan muhabbeti ve birlikteliği artıyor. Yaylalarımızın doğal güzelliklerini bozmadan, ekonomik olarak buralardan istifade edeceğiz. Ülke genelindeki herkesi doğu Karadeniz bölgesinin bu doğal güzelliklerini görmeye davet ediyorum."

Konuşmaların ardından yöresel kıyafetleriyle gelenler, yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler ile büyük horon halkaları kurarak uzun süre horon oynadı.

Protokol üyeleri de yaylada bulunan çadırları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.

Festival, yarın yayla göçünün de canlandırılacağı kortej yürüyüşü, konser ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.