Bilirkişi yolsuzluğu

Adliyelerdeki bilirkişi raporlarında usulsüzlük yapan bilirkişiler yakalandı

TRABZON’DA AK Partili kadın yöneticinin kardeşinin de karıştığı bilirkişi yolsuzluğundan iki tutuklama çıktı. Adliyelerdeki davalarda bilirkişi oldukları dosyaları FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle çalıştığı kurumdan KHK ile atılan S.H. adlı kişiyi kullanarak rapora dönüştürdüğü belirlenen şüphelilere yönelik üç ay süreyle teknik takip yapan polis, 10 kişiyi gözaltına aldı. Fotokopici ve iki zabıt katibi serbest kalırken, 5 bilirkişi adli kontrolle serbest bırakıldı. İki kişi tutuklandı.

Trabzon’da AK Partili yöneticinin kardeşinin de karıştığı bilirkişi yolsuzluğundan iki tutuklama çıktı. Serbest kalan şüpheliler hakkında soruşturma sürüyor.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adliyelerde bilirkişi olarak görev yapan kişilerin aldıkları dosyalarda usulsüz yaptığı yönünde bir ihbar aldı. Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet ve organize suç örgütü kurmak iddiasıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde E.D., Ö.A., S.H., Y.Ö., F.İ., Y.A., V.M., Z.U., F.B. ve T.K. adlı kişiler gözaltına alındı.

İKİ ZABIT KATİBİ MASUM ÇIKTI

FETÖ/PDY üyesi olduğu için çalıştığı kurumdan atılan kişileri kullanarak dosyaları rapora dönüştürdüğünü tespit eden polisin, şüphelilere yönelik teknik takip yaptığı belirlendi. Günlerce süren teknik takibin ardından gözaltına alınan şüpheliler sorguya alındı. Özellikle kamulaştırma dosyalarında görev alan ve raporlarda usulsüzlük yaptığı iddia edilen bilirkişilerin iki zabıt katibi ve dosyalara fotokopi çeken kırtasiyecinin başını yaktığı ortaya çıktı.

RAPORU FETÖ ÜYESİ YAZMIŞ

Bilirkişilerin mahkemelerden aldıkları dosyaları FETÖ üyesine bilirkişiye hazırlattığı ortaya çıktı. Soruşturma sonunda Z.U ve S.H. sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuklandı. Bu arada AK Parti yöneticisinin kardeşi F.B.’nin de aralarında bulunduğu bilirkişilerin tutuksuz yargılanacağı öğrenildi.

Enis YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
Bilirkişi Yolsuzluğu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.