Büyükşehir'den Tekataş'a 50 milyon TL'lik yetki

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantılarının 4. bileşimi bugün yapıldı. Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 4, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 5 madde müzakere edildi.  Yoklama ile başlayan meclis toplantısı ardından gündem dışı gelen 3 maddenin gündeme alınarak ilgili komisyonlara sevk edilmesi ile devam edildi.  Meclis gündem maddelerinden ilk olarak “TİSKİ Genel Müdürlüğünün; İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebeke Hattı inşaatı, İsale Hatları, Yağmur Suyu Hattı İnşaatı, İçme Suyu Depoları, Terfi Merkezleri, Su Alma Yapıları, Atık ve İçme Suyu Tesisi, Su ve Kanalizasyon Altyapı İşlerinde kredi kullanmak üzere yetki verilmesi” maddesi müzakere edildi.  Kullanılan kredinin 50 Milyon TL olduğu yetkinin de TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a verileceği ifade edildi.  Konuyla söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Bu az bir ödenek değil. 50 Milyon TL gibi yüksek rakam. Kredi talepleri ve kullanılması proje bazındadır. Bu projeleri bilmiyoruz. Çarşıbaşı’nda, Beşikdüzü’nde kanalizasyon yapılacak mı?  Burada çok değerli ilçe belediye başkanlarımız var. Kredinin hangi yatırımlara kullanılacağı bilinmesi gerekiyor” dedi. 

YATIRIM PROGRAMINDA NERELERDE KULLANILACAĞI VAR

Şahin’in bu sorusuna Başkan Vekili Ataman, “50 Milyon TL’lik krediye gelince Kasım ayında ki yatırım programında detaylandırıldı. Takdir edersiniz, anında müdahale etmek lazım. Kasada para olması lazım.  İlçe bazında karşılıklarını gördüm” diyerek yanıt verdi.  Trabzon’un Ortahisar İlçesinde yapılan Trabzon Su Temini Projesi ile ilgili de konuşan Şahin, “TİSKi’nin İPA Projesi var.  Burana Gümrükçüoğlu’na teşekkürlerini ifade ediyorum. 29 Milyon Avroluk proje. Alan firmada izliyorum. Emeğimiz gayretimiz var. Geçenlerde Ortahisar Belediyesinde Adalet ve Kalkınma Partisinden inşaattan sürüncemede halinden şikayet ederken ben sabır dedim. Dün gördüm. Cumhuriyet Mahallesi, Muhittin Cami Sokak’ta plastik boru vardı. Firma ciddi.. Kaynaklı boru.. Fakat bir sıkıntı var orada. Firmanın döşeği plastik borulardan abanolere geçen bağlantıları büyük ihtimalle TİSKİ elemanı yapıyor. Aynı yerde, sağlık ocağının önünde 4 arıza verdi. Ali bey buradaysa. Bunların başına insanları koyun. Sabır sabır ama nereye kadar. Sağlık Ocağının önünde, 4 kez kapatıldı açıldı. Döşenen ana ishale hattı borusundan abonelere verilecek yerlerde sıkıntı oluyor. Bunların takip edilmesini rica ediyorum” dedi.  Ataman ise, “Bağlantıları da firma yapıyor. Arızalar eski borulardan yeni hatlara su verilmesi aşamasında... Değerli meclis üyelerinin şahitliğinde bir tespiti yapmam lazım” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.