CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez, Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Tepki Gösterdi: 350 Kişi İşsiz Kalabilir!

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanlığı tarafından Trabzon’da kurulan ve şehrin istihdamına önemli katkılarda bulunan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin kapatılacağına dair haberler üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çağrıda bulundu. Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması durumunda 350 kişinin işsiz kalacağını ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açacağını vurguladı. 

Suiçmez, "Trabzon Çağrı Merkezi'nin kapatılmasının sebebini ve bu kararın ardından işsiz kalacak yüzlerce çalışan için planlanan herhangi bir çözümün olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. dedi. Suiçmez, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya hitaben, "Eğer henüz bir çözüm üretilmediyse, bu insanların mağduriyetini nasıl gidereceksiniz?
Yaklaşık 350 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinin kapatılması yüzlerce kişiyi mağdur edecektir.
Çalışanlara henüz bilgi dahi verilmeden yapılacak kapatma işleminin  sadece çalışanları mağdur etmeyeceği ayrıca kamu vicdanını da ağır yaralayacağı ortadadır.  Siyaset sorun üreterek, mağdurlar yaratmak yeri değil, çözüm üreterek  mağduriyetleri ortadan kaldırmaktır.  Bu nedenle Trabzon Milletvekillerine, çağrı merkezinin kapatılmaması konusunda dayanışma içerisinde ortak çalışma yapma çağrısında bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.