CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, AK Parti İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu’na sert yanıt verdi: “ yargıyı siyasallaştırıp ‘intikam’ peşindedirler..”
CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu’na yanıt verdi.Batmaz, “AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı haddini aşmıştır, söylediklerinin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur” ifadelerini kullanırken, “Tek adam rejiminin yargıyı nasıl siyasetin arka bahçesine çevirdiğini; Ergenekon ve Balyoz davalarıyla başlayıp, 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu üzerinden devam eden, bugün ise 14 belediye başkanımız ve yüzlerce bürokratımıza yönelen yargıdaki hukuksuz süreçle herkes açıkça görmektedir. AK Parti yönetimleri ve Gençlik Kolları’ndan yapılan yargı atamaları, bu düzenin adaletten ne kadar uzaklaştığını net bir şekilde ortaya koymaktadır.
ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI HADDİNİ AŞMIŞTIR
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in bu hukuksuzluklara yönelik yaptığı eleştirilere cevap verme cüretini gösteren, atanmış AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı haddini aşmıştır, söylediklerinin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur.2015’ten bu yana yapılan binlerce hâkim ve savcı atamasının, kamuoyuna da mal olmuş şekilde doğrudan AK Parti teşkilatlarından gelen kişilerden oluştuğunu sağır sultan bile bilmektedir. Bu gerçeği inkâr etmek, kamuoyunun aklıyla alay etmektir” diye konuştu.
Batmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Daha uzağa gitmeye gerek yok: atanan hâkimlerden biri, geçtiğimiz dönemde AK Parti İl Başkan Yardımcısıydı. Bunu Trabzon’da bilmeyen yok. Bu ve bunun gibi yüzlerce siyasi atamalar gösteriyor ki ‘adalet’ peşinde değil, yargıyı siyasallaştırıp ‘intikam’ peşindedirler.Adaletin zerresine değer veriliyorsa, bu parti-devlet düzeninin yargı üzerindeki tahakkümüne derhal son verilmeli; siyasi bağlılık değil, liyakat esas alınmalıdır. Aksi halde bu ülkede ne ‘adalet’ kalır ne de ‘hukuk’ devleti.Atanmış ilçe başkanı olarak, daha imzası kurumadan kendi AK Gençliği’ni devre dışı bırakma çabası hem parti içinde hem de kamuoyu nezdinde bilinmektedir. AK Gençlik’in niteliklerinden söz ederken dijital platformlardaki etkinliklerinden bahsetmiş; oysa kastettiği şey, açıkça besledikleri trol ordularıdır.Asgari ücretle hayata tutunmaya çalışan, diploması olup iş umudunu yitirmiş gençlerimiz hakkında tek kelime etmeyen ilçe başkanı; tüm bu olumsuzluklardan kurtulmak için sadece işe girme umuduyla yanında duran gençleri “kendi AK Gençliği” sayma gafletine düşmektedir.Bu düzenin farkındayız. Halkımız için, gençlerimiz için, adalet ve hukuk devleti için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”