Çin’den Trabzon’a Direkt Uçuş Başlıyor

Çin'den Trabzon’a direkt uçuş için hazırlıklar başladı. Ekim ayında ilk uçuşun yapılması planlanıyor. Bu adım, Doğu Karadeniz turizmini hareketlendirecek.

Türkiye ile Çin arasında turizm köprüsünü güçlendirecek önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan resmi açıklamalara göre, Çin’den Trabzon’a ilk direkt uçuşun bu yılın Ekim ayında yapılması hedefleniyor. Bu adım, yalnızca Trabzon değil, tüm Doğu Karadeniz Bölgesi için turizmde yeni bir dönem başlatacak.

Çinli Turistler İçin Özel Tanıtım Hamlesi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan başkanlığındaki heyet, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmede, Çin pazarı için özel tanıtım materyalleri hazırlanması, Çinli turistlerin ilgisini çekecek rotaların belirlenmesi ve bölgesel reklam kampanyaları ele alındı.

Doğu Karadeniz Çin Turizmine Açılıyor

Doğu Karadeniz’in doğal ve kültürel zenginlikleri, Çinli turistler için cazibe merkezi haline getirilmeye hazırlanıyor. Trabzon’un doğrudan uçuş ağına Çin’i eklemesi, bölgenin uluslararası turizm potansiyelini artıracak. Proje kapsamında Çince tanıtım broşürleri ve dijital kampanyalar da hayata geçirilecek.

“12 Ay Turizm, Her Mevsim Trabzon” Hedefi

İl Müdürü Tamer Erdoğan yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un öncülüğünde Trabzon’un turizm sezonunu 12 aya yaymak istediklerini vurguladı. Erdoğan, “Çin pazarı yalnızca Trabzon’a değil, tüm Karadeniz’e katkı sunacaktır” dedi.günaydın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.