Emekli  Polislerden  Trabzon’da  Cumhuriyet  Buluşması

Trabzon Polis Emeklileri Derneği, Beşikdüzü Topaloğlu Restoran’da yemekli bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Etkinlik, dernek üyeleri arasında samimi bir ortamda gerçekleşirken, katılımın yoğun olması dikkat çekti.

Dernek Başkanı Cemil Alparslan, konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı ve dernek kurucu üyelerine tek tek teşekkür etti. Alparslan, bu buluşmanın sadece bir yemek veya toplantı olmadığını vurgulayarak, geçmişte omuz omuza verilen görev anılarının hatırlanması ve birlik ruhunun pekiştirilmesinin önemine değindi.
 

Emeklilikte Dayanışma ve Tecrübe Paylaşımı

Başkan Alparslan, konuşmasının devamında emeklilik döneminde de dayanışmanın sürdürülmesinin gerekliliğini belirtti.

“Bizler, yıllarca devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için görev yaptık. Zor şartlarda, ailemizden uzak kaldık, hayatımızı riske attık ama görevimizden geri adım atmadık. Bugün ise aynı ruhla birbirimize destek olmak, tecrübemizi paylaşmak ve yeni nesillere örnek olmakla mükellefiz.”

Alparslan, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine de dikkat çekti:

  • Birlik: Farklı bireylerin ortak bir amaç uğruna bir araya gelmesini ifade eder.

  • Beraberlik: Bu birliğin sürekliliğini sağlar.

  • Kardeşlik: İnsanlar arasında sevgi, saygı ve anlayışı pekiştirir.

  • Bir Olmak: Güçlerin birleşmesiyle başarıya ulaşmayı mümkün kılar.

Başkan, birlikte hareket edenlerin en zorlu engelleri aşacağını vurgulayarak, dernek üyelerini birlik ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeye çağırdı.


Dernek, Güçlü Bir STK Olma Yolunda İlerliyor

Trabzon Polis Emeklileri Derneği, sadece bir dernek çatısı değil, aynı zamanda bir aile ve vefa merkezi olarak öne çıkıyor. Alparslan, bu tür buluşmaların sadece sohbet etmek için değil, aynı zamanda fikir alışverişi yapmak, sorunları birlikte çözmek ve ortak kararlar almak için bir fırsat olduğunu belirtti.

“Derneğimizin geleceği için her birinizin görüşü ve katkısı son derece değerlidir. Yolumuzu belirlerken aldığımız kararlar, yarının hikâyesinin sadece giriş paragrafıdır. Aşama aşama hedefe doğru yol almaya devam edeceğiz.”

Etkinlikte emeği geçen yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Alparslan, hayatını kaybeden meslektaşlarını rahmet ve minnetle andı.


Gelecek Etkinlikler ve Mesaj

Alparslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Geleneğimizden aldığımız güçle, geleceğe güvenle bakıyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku çerçevesinde kendimizi sürekli yenileyerek çalışmaya devam edeceğiz. Allah hepimize sağlıklı ömür, güzel ve hayırlı işler nasip etsin.”

Dernek, Trabzon merkez ve Araklı ilçesinde düzenlenecek etkinliklerle üyeleri bir araya getirmeye devam edecek. Bu buluşmalar, hem emekli polislerin dayanışmasını güçlendirecek hem de genç polisler için örnek olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.