"En Mutlu Şehir" İçin Yola Çıktık

Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileriyle biraraya gelmeye devam ediyor. Aydın, ziyaretlerinde, "14 İlkede 61 Proje" hazırladıklarını ve Ortahisar Belediyesi'ni istişare kültürüyle yönetmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Aydın, hedeflerinin "En Mutlu Şehir" olmak olduğunu belirterek, Ortahisar ilçesindeki hizmet kalitesini daha da artırmak için yola çıktıklarını ifade etti. Projelerinin, şehrin ortak akıl ile yönetilmesine önem veren bir anlayışla hayata geçirileceğini ve beklenen projelerin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Önceliklerinin istihdam olduğunu vurgulayan Aydın, göreve geldiklerinde öncelikle istihdam odaklı projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Bu kapsamda, Çağlayan Vadisi'nde bir çay fabrikası kurmayı planladıklarını belirtti. Fabrikada turizm odaklı ürünlerin üretileceğini ve bu sayede şehre kültürel anlamda da katkı sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, ÇAYKUR ile görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

Aydın, açıklamalarına devam ederek OR-KOOP Kırsal Üretim Kentsel Tüketim Projesi ile kırsalda ve kentte üretilen el emeği ürünlerin pazarlanmasını sağlayacak bir sistemi organize edeceklerini ifade etti. Bu projeyle, kırsal mahallelerde yerel üretimi destekleyerek istihdama katkı sağlayacaklarını ve modern tekniklerle seralar oluşturarak kırsal üretimi özendireceklerini belirtti.

Ayrıca, kırsal mahallelerde meyvelerin ekonomik değerlerinin artırılması için seralar ve meyve kurutma tesisleri kuracaklarını açıkladı. Kadın destek kooperatifleri aracılığıyla eğitim ve destekler sağlanarak kırsal üretimin teşvik edileceğini ifade etti. Bu projelerle, atıl durumda bulunan ürünlerin ekonomik değer kazanmasını ve şehrin ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.