İYİ Parti’de övgü çatlağı

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendisini aradığı için teşekkür etmesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Kuvvetli, “Benim, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu'na teşekkür etmemin sebebini bilmeyen bazı arkadaşların beni eleştirdiklerini duyuyorum.” dedi.

ÇAKIROĞLU PR ÇALIŞMASIYLA ELEŞTİRMİŞTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir bütçesinden ihtiyaçlı ailelere yardım ulaştırmak için İYİ Parti İl Başkanını araması üzerine Başkan Kuvvetli teşekkür açıklaması yaptı. Daha önce İYİ Partili Büyükşehir Meclisi Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Zorluoğlu’nu mecliste onaylanıp bütçeden yapılan yardımlarla PR çalışması yapmakla suçlamıştı.

KUVVETLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Eleştirilerin hedefi haline gelen Kuvvetli, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Arkadaşlar, bizim muhalefet anlayışımız sırf muhalefet olsun diye siyasi rakiplerimizi eleştirmekten ibaret değildir. Bizim siyaset anlayışımız yapıcıdır. İyi yapılanı takdir etmek kötüyü yapılan için ise uygun lisanla eleştirmektir. İktidarın veya İktidar partilerine mensup yerel yöneticilerin toplumu siyasi olarak ayrıştırmadan herkese eşit olarak yapacakları hizmetleri olumlamamız; insani ve siyasi anlayışımızın gereğidir.

Bugüne kadar iktidarın valilikler veya belediyeleri aracılığıyla yaptığı yardım kampanyalarına siyaseten kendine yakın olmayan vatandaşlarımızı dahil etmediği hepimizin malumudur. Ancak Sayın Zorluoğlu tam tersi bir irade ortaya koymuştur ve bir kaç gün önce ihtiyaçlı vatandaşlara yönelik yapmak istediği yardım kampanyası için hem beni hem de diğer siyasi parti il başkanlarını arayarak bizden, çevremizde yardıma ihtiyacı olan insanları kendilerine bildirmemizi istemiştir.

Biz de İYİ Parti olarak ilçelerde siyasi parti gözetmeksizin tespit ettiğimiz ihtiyaçlı vatandaşların listesini Sayın Zorluoğlu’na ilettik. Verdiğimiz listelerdeki vatandaşlarımızdan Ortahisar ilçesinde ikamet edenlerin bir kısmına yardımlar ulaştığını öğrenince ben de kendisine teşekkür ettim. Diğer ilçeler ile Ortahisar ilçesinde yardım almayan vatandaşlarımıza yardım yollamadıkları takdirde bu defa da Sayın Zorluoğlu’nu haklı olarak eleştirme hakkımızı kullanmış oluruz. Ancak belirttiğim gibi iktidarın siyasi parti gözetmeksizin yardım kampanyası yürütmesi daha önceden karşılaştığımız bir durum olmadığından Sayın Zorluoğlu’na bizi bu yardımların sahiplerine ulaşmasında etkin kıldığı için teşekkür ettik. Bu duruma insani açıdan bakılmalı ve siyasetten arındırılmış bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşılmış olmasından ötürü mutlu olunmalıdır. Mesele sırf bağcıyı dövmek değil, ihtiyaçlı vatandaşlarımızın üzüm yemesine katkı vermektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.