LİDER KADRO ÇÖKERTİLDİ

Trabzon’da FETÖ/PDY’nin lider kadrosu tamamen çökertildi. İki örgüt lideri ceza alırken biri tutuklandı, diğerinin sorgusu sürüyor.

İKİNCİ BASKINDA GAYBUBET EVİNDE ÇIKTI

15 Temmuz sonrasında FETÖ/PDY yöneticisi ve üyelerine yönelik operasyonlar aralıksız olarak devam ediyor. Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Anayasal Suçlarla Mücadele Bürosu’nun yürüttüğü operasyonlar kapsamında tüm ülkede örgüt çökertildi. Trabzon’da gerçekleşen operasyonların son ayağında ise Trabzon il imamı Ordu’da saklandığı gaybubet evinde yakalandı. Örgütün asker imamı Kadir P. 10.5 yıl, polis imamı Ekrem Ç. ise 15 yıl hapse mahkum oldu. Sorgusu halen devam eden FETÖ/PDY il imamı Muhammet K.’nın yardımcısı Yüksel Y. ise tutuklandı. 

TELEFONLA KONUŞUNCA YAKALANDILAR

15 Temmuz sonrasında FETÖ/PDY yöneticilerine yönelik ard arda operasyon yapılırken, Trabzon’un imamı olduğu belirlenen Muhammet K. sırra kadem bastı. İstihbaratçıların ısrarlı takibi sonucu Ordu’da olduğu belirlenen Muhammet K. için tüm operasyonlar başarısız oldu. Ordu’dan gaybubet evine yapılan ilk baskında yakalanamayan Muhammet Ç.’yi ikinci baskın öncesinde eşi Ayşe A.K.’nın kullandığı cep telefonu ele verdi. Baz istasyonundan nerede olduğu belirlenen Ayşe A.K. için Ordu Emniyet Müdürlüğü’nden yardım istendi. Yapılan baskında il imamı ve eşi gözaltına alınarak Trabzon’a getirildi. Çiftin 15 gün gözaltında kalacağı ve sorgulanacağı öğrenildi. Bu arada Muhammet K.’nin kod isminin bulunmaması dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105