Ortahisar Belediyesi Kent Mutfağı hizmete açıldı

Bugün saat 12.00’da Ortahisar Belediyesi Yanı Ek Bina’da Kent Mutfağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın seçim vaatleri arasında yer alan Kent Lokantası’nın yemeklerinin hazırlanacağı bu mutfakta hem belediye personelleri hem de yarın açılışının gerçekleştirileceği ve vatandaslara sunulacak Trabzon Kent Lokantası'na hizmet edecek.

BELEDİYE PERSONELLERİ 4 ÇEŞİT YEMEĞE NE KADAR ÖDEYECEK? 

Kent Mutfağı, aynı anda 140 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip olup, 12:00 ile 13:00 saatleri arasında hizmet verecek. Personeller için 4 çeşit yemek, sadece 70 lira olarak ücretlendirilecek. İlk gün menüsünde mercimek çorbası, İzmir köfte, pirinç pilavı ve ayran yer alıyor.

KENT MUTFAĞINDA 11 KİŞİ GÖREV ALACAK

Kent Mutfağı’nda başlangıçta 1 gıda mühendisi, 1 gıda teknikeri, 1 aşçıbaşı, 3 aşçıbaşı yardımcısı, 2 bulaşıkçı, 1 kasiyer, 1 servis personeli ve 1 yemek porsiyonlayıcı görev alacak. Bu yeni tesis, belediye personeli ve kamu çalışanlarının sağlıklı ve ekonomik yemeklere erişimini kolaylaştıracak.

"SAĞLIKLI BESLENEMEZSEK HİZMET EDEMEYİZ"

Açılış töreninde konuşan Ahmet Kaya şunları söyledi: 

"Ekibimizle birlikte verdiğimiz her sözün arkasındayız. Asıl açılışımız meydanda olacak. Yarın cuma namazı sonrası İskenderpaşa Camii'nin orada Ortahisar Kent Lokantası'nı açmış olacağız ama orada servis edeceğimiz lezzetli, besleyici yemeklerimizin pişeceği Kent Mutfağımızı Ortahisar Belediyesi bünyesinde açıkyoruz. Kent Mutfağı'nın yanında bir lokanta da açtık.

Bu lokantada personelimiz yiyecek. Geldiğimizde bu anlamda bir eksiklik olduğunu gördük. Personelimize nerede yemek yiyorsunuz diye sorduğumda, 'Yemek yemiyoruz, peynirle, zeytinle veya simitle öğünü geçiştiriyoruz' dediler.

Bundan büyük üzüntü duydum. Sağlıklı beslenemezsek eğer hizmet edemeyiz. Bizim Ortahisar Belediyesi olarak güler yüzlü vatandaş memnuniyetine dayalı hizmet etmek istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için de personelimizin mutlu olması lazım.Eğer Trabzonlu hemşerilerimize Kent Lokantası'nda hizmet edeceksek personelimize de bu hizmeti sunmalıyız dedik. Buradaki ücret Kent Lokantası'ndan biraz farklı olacak. Personelimizden 70 TL, vatandaşımızdan 50 TL ücret alınacak. Bu güzel tesisimizin yapılmasında emeği geçen bütük arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.